• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Sveikatos reikalų komitetas nesutinka, kad restoranuose, kavinėse, baruose, kitose viešojo maitinimo įstaigose, klubuose, diskotekose būtų įrengti rūkomieji lankytojams.

REKLAMA
REKLAMA

Komitetas trečiadienį nepritarė atitinkamai liberalcentristo Algio Čapliko pateiktai Tabako kontrolės įstatymo pataisai ir ją siūlys Seimui atmesti.

REKLAMA

„Kaip atrodo prieigos prie kavinių? Prišiukšlinta, prispjaudyta. Stoviniuoja prie kavinės lankytojai, rūko, burbuliuoja, o tai trukdo virš kavinės gyvenantiems žmonėms. Be to, ir jie patys jaučiasi nepatogiai, kai reikia lauke žiemą, per šaltį, lietų ir kitaip blogą orą lauke traukti dūmą“, - komitete kalbėjo A.Čaplikas.

Jis piktinosi, kad kavinių ir kitų maitinimo įstaigų darbuotojams leidžiama turėti rūkomuosius, o lankytojams negalima.

Dabar visose maitinimo įstaigose įstatymas draudžia ir rūkyti, ir turėti patalpas, kuriose būtų rūkoma.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian tvirtino, kad draudimas rūkyti maitinimo įstaigoje galioja ir jų darbuotojams. Jiems taip pat reikia išeiti į lauką norint parūkyti.

Ji taip pat tvirtino, kad leidus maitinimo įstaigose įrengti rūkomuosius, bus sudaromos nevienodos ekonominės sąlygos, nes mažesnės kavinės nesugebės tokių rūkomųjų įsirengti.

Pasak G.Belian, praėjusiais metais buvo nustatyta 16 atvejų, kada įstatymui draudžiant rūkyti, to draudimo maitinimo įstaigose buvo nepaisoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų