• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ tragiškai žuvusio savo darbuotojo artimiesiems turės sumokėti 45 tūkst. litų kompensaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą antradienį priėmė Lietuvos apeliacinis teismas, panaikindamas žemesnės instancijos teismo nutartį, kuria ieškinys dėl turtinės kompensacijos priteisimo buvo atmestas.

REKLAMA

Nelaimingas atsitikimas įvyko 2005 metų spalio 27 dieną, kai „Lietuvos geležinkelių“ traukinių derintojas, ryte išformuodamas traukinį pakliuvo po vienu iš vagonų ir buvo mirtinai sužalotas ant bėgio riedmenų.

Žuvusiojo žmona ir du vaikai tuomet kreipėsi į teismą prašydami iš „Lietuvos geležinkelių“ priteisti ne tik 100 tūkst. neturtinės žalos, bet ir mėnesines kompensacijas.

Tačiau Vilniaus apygardos teismas pernai kovą ieškinį atmetė motyvuodamas tuo, kad „Lietuvos geležinkeliai“ buvo sudarę saugias sąlygas darbui ir tuo, kad žuvusio kraujyje buvo nustatyta 1,94 proc. etilo alkoholio.

Žuvusiojo artimiesiems ir jiems atstovaujančiai žinomai advokatei Svetlanai Proninai aukštesnės instancijos teismą pavyko įtikinti, kad ankstesnis teismo sprendimas buvo netinkamas ir prisiteisti bent dalį prašytos kompensacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų