REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Respublikos Prezidento patarėja Aušra Rauličkytė pristatė Respublikos Prezidento dekretą, kuriuo Prezidentas grąžino Seimui Prezidento rinkimų įstatymo pakeitimo įstatymą pakartotinai svarstyti. Bendru sutarimu nutarta Seimo priimtą įstatymą svarstyti iš naujo. Pagrindiniu komitetu šiam projektui svarstyti paskirtas Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas. Preliminari svarstymo Seimo posėdyje data – birželio 10 d.

REKLAMA
REKLAMA

Dekrete konstatuojama, kad Seimo 2008 m. gegužės 8 d. priimtame Įstatymo 35 straipsnyje, kuris reglamentuoja pretendentų būti kandidatais į Respublikos Prezidentus kėlimą, nėra nustatytas pretendentų būti kandidatais į Respublikos Prezidentus kėlimo pradžios ir pabaigos terminas, kai organizuojami ir vykdomi eiliniai Respublikos Prezidento rinkimai.

REKLAMA

Respublikos Prezidentas siūlo Įstatyme nustatyti pretendentų būti kandidatais į Respublikos Prezidentus kėlimo pradžios ir pabaigos terminą, kai organizuojami ir vykdomi eiliniai Respublikos Prezidento rinkimai: siūloma Prezidento rinkimų įstatymo 35 straipsnį papildyti 3 dalimi ir ją išdėstyti taip: „Pretendentų būti kandidatais į Respublikos Prezidentus iškėlimas pradedamas ne anksčiau kaip likus 80 dienų ir baigiamas ne vėliau kaip likus 65 dienoms iki rinkimų dienos.“

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento dekrete pabrėžiama, kad šiuo metu galiojančioje Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų įstatymo 31 straipsnio redakcijoje yra numatyta, jog pretendentų būti kandidatais į Respublikos Prezidentus iškėlimas pradedamas ne anksčiau kaip likus 80 dienų ir baigiamas ne vėliau kaip likus 65 dienoms iki rinkimų.

*****

Seimas 2008 m. gegužės 8 d. priėmė Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų įstatymo pakeitimo įstatymą, kuriuo siekė patikslinti Respublikos Prezidento rinkimų organizavimo ir vykdymo tvarką, įgyvendinant Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo 2004 m. lapkričio 5 d. nutarimą.

Seimo priimtame įstatyme nustatoma, kad pretendentais būti kandidatais į Respublikos Prezidentus gali išsikelti pavieniai asmenys, kad pretendentus būti kandidatais į Respublikos Prezidentus gali kelti ir remti politinės partijos, taip pat nurodomas pretendentų būti kandidatais į Respublikos Prezidentus kėlimo pradžios ir pabaigos terminas, kai paskelbiami pirmalaikiai Respublikos Prezidento rinkimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų