REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viename iš bulvariniu laikomų dienraščių reklaminio pobūdžio pranešimuose politikai negaili liaupsių, vadindami leidinį vienu objektyviausiu Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

LTV „Panorama“ praneša, jog teigiamą nuomonę apie dienraštį išsakė pramogų verslo atstovai, poetas, nušalintasis prezidentas. Maždaug prieš savaitę beveik per visą puslapį atsirado ir Seimo narių Dangutės Mikutienės, Dalios Teišerskytės bei švietimo ir mokslo ministro Algirdo Monkevičiaus nuotraukos bei tekstai apie esą šio laikraščio objektyvumą, teisingą ir gilų požiūrį į problemas.

REKLAMA

A. Monkevičius neneigia sutikęs, kad būtų nufotografuotas su dienraščiu. Tačiau tikina nenorėjęs jo reklamuoti, o tik išsakęs savo nuomonę.  

Paklaustas, ar negavo atlygio, ministras atsakė: „Negavau, nenorėčiau kažkokiu būdu nei įsipareigoti, nei pataikauti“.

Nuotraukoje su dienraščiu užfiksuota Seimo narė Dalia Teišerskytė taip pat pripažįsta tam neprieštaravusi.

„Tikrai jokia reklama neužsiimu, tiesiog atsakiau į jų klausimą, pasakiau savo nuomonę, kuri tikrai susidėjo iš dviejų dalių. Jeigu ten yra viena pusė, žinoma, kad tai nėra etiška, bet ne iš mano pusės, o iš jų“, – sakė D. Teišerskytė, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narė.

REKLAMA
REKLAMA

Su kita parlamentare – Darbo partijos nare Dangute Mikutiene – „Panoramos“ žurnalistams ketvirtadienį nepavyko susisiekti. Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Manfredas Žymantas teigia, esą kiekvienas Seimo narys gali apsispręsti, kokį dienraštį skaityti ir su juo fotografuotis. Nors pats tikina nenorėtų, kad jo nuotrauka atsidurtų šiame laikraštyje.  

„Ypač artėjant rinkimams politikams ypač reikėtų vengti panašių dalykų. Norisi tikėti, kad jie viską daro sąžiningai, gražiai, bet visada kyla negerų minčių, o politikams reikia vengti, kad ypač šiuo metu tų minčių ir mums, ir visiems kitiems būtų kaip galima mažiau“, – įsitikinęs Gintaras Aleknonis, M. Romerio universiteto docentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Panoramoje“ rodytas siužetas nustebino dienraščio „Vakaro žinios“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoją Donatą Stravinską. Naujienų portalui „Balsas.lt“ jis sakė, kad laidoje informacija pateikta  tendencingai ir neetiškai.

„Leidžiama suprasti, kad „Vakaro žinios“ neva tarnauja kažkokiems politikams, nors to niekada nebuvo ir nebus“, sakė D. Stravinskas.

Jis taip pat stebėjosi, kad „Vakaro žinios vis dar vadinamos bulvariniu dienraščiu, nors dar pernai Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija pripažino, kad šis leidinys laikosi etikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų