REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Derybos dėl naujos Vilniaus miesto tarybos daugumos atsidūrė aklavietėje. Su socialdemokratais mėginusių derėtis konservatorių atstovas neigia, jog taip atsitiko dėl jo frakcijos ambicijų žūtbūt gauti miesto mero postą, tačiau pripažįsta, kad derybos nebevyksta dėl kietos konservatorių pozicijos. Tuo tarpu kai kurie Tarybos nariai jau prakalbo apie priešlaikinius miesto valdžios rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip naujienų portalui „Balsas.lt“ sakė miesto tarybos narys konservatorius Kęstutis Masiulis, derybos jau seniai yra akligatvyje.  „Arba reikia atsisakyti bet kokių protu suvokiamų principų ir manyti, kad valdžia yra puota, kurioje laimi tas, kas garsiau rėkia, arba suprasti, kad savivaldybės taryba atstovauja piliečiams ir joje didesnę atsakomybę prisiima tas, kas turi didesnį miestiečių pasitikėjimą,“ - kalbėjo politikas.

REKLAMA

K. Masiulis pripažino, kad konservatoriai derybose su socialdemokratais laikėsi kietos pozicijos, tačiau paneigė, kad svarbiausia jiems – mero postas. „Kur kas svarbiau, ar mes pažeidžiame principus. Jei turime pasitikėjimo mandatą, privalome prisiimti ir tam tikrus įsipareigojimus, sudaryti programas, jas apginti ir įvykdyti“ - sakė Tarybos narys.

Pasak jo, konservatoriai neketina atiduoti trims socialdemokratams mero posto vien todėl, kad šie jo nori ir kad dėl to mėgina derėtis dar ir su partijos „Tvarka ir Teisingumas“ atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcijai atstovaujantis Tarybos narys Arūnas Štaras taip pat pripažino, jog konservatorių ir socialdemokratų pozicijos tarpusavyje nebesuderinamos. Jo nuomone, abiejų frakcijų nesutarimai kyla iš aukštesnio lygio politikų. „Kol G. Kirkilas ir A. Kubilius nesusitars, kuris kuriam užleidžia mero kėdę  ir ką už tai gauna mainais, derybos nebus sėkmingos“,  - įsitikinęs politikas.

A. Štaras pripažino, kad socialdemokratai taip pat nebemato prasmės derėtis su konservatoriais. Pasak jo, deryboms buvo kalbinama ir jo atstovaujama Liberalų sąjūdžio frakcija. Tuomet socialdemokratai teigė, kad jei liberalai nutrauks paramą Tvarkai ir Teisingumui, daugelis neapsisprendusių šios frakcijos narių perbėgs į kitas stovyklas ir dauguma sugrius savaime. „Tačiau nutraukus paramą, nieko neatsitiko. Vietoje to, kilo korupcijos skandalai,“ - pastebėjo politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įstrigus deryboms, kai kurie Tarybos nariai jau prakalbo apie priešlaikinių rinkimų Vilniuje galimybę. Kairiąją „Fronto“ partiją įsteigęs ir socialdemokratų frakciją miesto taryboje paliekantis Algirdas Paleckis žiniasklaidoje sakė manąs, jog po Seimo rinkimų pasikeitus daliai tarybos narių tokia išeitis būtų visiškai tikėtina.

K. Masiulis sakė nemanąs, kad priešlaikiniai rinkimai yra realūs, tačiau sakė, jog tokiai idėjai pritartų. „Gal žmonės nors dabar atsikvošės ir supras, ką reikėtų rinkti“, - svarstė konservatorius.

REKLAMA

A. Štaras taip pat neatmetė priešlaikinių rinkimų galimybės. Tačiau jis pridūrė, kad tokius rinkimus galima rengti tik esant įstatymo numatytam pagrindui. „Šią minutę tokio nėra,“ - sakė Tarybos narys.  

Pasak jo, naujiems rinkimams palankią situaciją galėtų sukelti opozicija, kurios atstovų dabar daugiau nei valdančiųjų, sutarusi neiti į Tarybos posėdžius. „Galbūt nenusitarusios dėl teigiamo veiksmo, opozicinės frakcijos susitars dėl neigiamo? – svarstė politikas, tačiau pridūrė, kad politiškai tai atrodytų negražiai, be to, nėra garantijų, kad ir po rinkimų atėjusios naujos partijos pajėgs tarpusavyje susitarti.

Pasak A. Štaro, kur kas svarbiau išspręsti esminius dalykus, nes kitaip po kiekvieno korupcijos skandalo bet kurioje savivaldybėje teks kalbėti apie naujus rinkimus. Politiko nuomone, tai kartosis tol, kol viską lems pinigai, o ne piliečių balsai ir partijų pasiruošimas valdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų