• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento pirmininko pavaduotojas Alejo Vidal-Quadras mato galimybę pratęsti Ignalinos atominės elektrinės (AE) darbą, tačiau jis pabrėžia, kad šiam reikalui daugiau dėmesio turėtų skirti Lietuvos valdžia.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanų politikas, be to, mano, kad pasirūpinusi ekonomikos subalansavimu Lietuva turi vilties nepražiopsoti euro traukinio 2010-aisiais, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

REKLAMA

"Jeigu Lietuva Europos Komisijai pristatys objektyvią, nepriklausomų ekspertų atliktą, svariais argumentais ir, svarbiausia, aukštais saugumo standartais paremtą studiją apie galimybes pratęsti Ignalinos AE darbą, būčiau už tai, kad jėgainė veiktų toliau", - sakė Vilniuje viešėjęs A.Vidal-Quadras.

Tačiau, anot jo, Lietuvai reikia imtis gerokai aktyvesnių veiksmų ir įrodyti, kad Ignalinos AE gali dirbti saugiai. Be to, nepamiršti pabrėžti, kad 2004-aisiais, kai buvo pasirašyta stojimo į ES sutartis, niekas net negalėjo pagalvoti apie energetikos krizę.

"Sutarti, pasirašytą su ES, galima pakeisti tik palaiminus Europos Parlamentui. Tai nelengva, tačiau Lietuvos Vyriausybės vietoje pasistengčiau. Šiuo reikalu turi rūpintis ne tik pavieniai asmenys Briuselyje, tam reikia normalaus sutarimo pačioje valstybėje", - teigė A.Vidal-Quadras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų