REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikų seksualinio išnaudojimo tyrimui – papildomos pajėgos

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė nutarimo projektui, kuriuo siūloma, kad tirdama vaikų seksualinį smurtą globos namuose Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnyba pasitelktų ekspertus.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarimo projektas numato, kad ekspertams už atliktą darbą mokėtų Seimo kanceliarija. Šio nutarimo autorius Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Algis Kašėta pristatydamas savo siūlymus Seime sakė, kad tokia nuostata „suderinta su Seimo finansų skyriumi“.

REKLAMA

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė BNS sakė, kad nutarimas padėtų tarnybai geriau atlikti savo funkcijas. Jos teigimu, paaiškėjus vaikų išnaudojimo atvejams savo tyrimus atlieka teisėsaugos institucijos, o tarnyba vykdo prevencinę apklausą situacijai ištirti.

„Statistinė apklausa, kurią dabar darome, tuo ir baigsis. Toliau bus reikalingos lėšos, nes reikalingi nepriklausomi ekspertai - daugiausia psichologai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, kuriems reikia mokėti pinigus, nes jie valdiško atlyginimo negauna. Seimo nutarimas palengvintų mūsų darbą. Aš suprantu, kad mes ir savo jėgomis turime spręsti problemą ir tai darysime, bes visada komandoje dirbant su specialistais bet kokią problemą yra lengviau išspręsti“, - BNS sakė R.Šalaševičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

„Balsas.lt“ jau rašė, kad ketvirtadienį parlamentarai dėl seksualinio vaikų išnaudojimo paragino tikrinti visas Lietuvos globos įstaigas. Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnybai ir ekspertams pasiūlyta ne tik išsiaiškinti problemos mastą, bet ir įvertinti darbuotoju atsakomybę – ar jie nebandė slėpti prievartos atvejų.

Balandžio viduryje paskelbta, kad Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga gavo informacijos apie vienuose globos namuose galimai seksualiai išnaudojamus vaikus.

Šiemet Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga dėl galimai seksualinio vaikų išnaudojimo vaikų globos namuose bei specialiose ugdymo įstaigose gavo 4 pranešimus. Informaciją vaiko teisių gynėjai perdavė Generalinei prokuratūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl nesugebėjimo apginti vaikų nuo seksualinio išnaudojimo vaikų globos namuose balandžio pabaigoje pasigirdo raginimų atsistatydinti net socialinės apsaugos ir darbo ministrei Vilijai Blinkevičiūtei.

Įstatymai už mažamečio seksualinį prievartavimą ar išžaginimą numato laisvės atėmimo bausmę iki 15 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų