REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos „žalieji“, antradienį Vilniuje diskutavę apie branduolinę energetiką, norėtų susitikti ir su naujos nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ vadovais bei paskatinti diskusijas visuomenėje.

REKLAMA
REKLAMA

Vilnuje susitiko „Atgajos“, Latvijos ir Estijos žaliųjų judėjimų bei suomių „Green Peace“ atstovai, pranešė naujienų portalas lrt.lt.

REKLAMA

„Su jais kalbamės, kokios problemos kyla šaliai pasirinkus branduolinės energetikos kelią. Teikiame mums artimiausius Suomijos, Slovakijos, Bulgarijos pavyzdžius. Pagrindinė matoma tendencija - kad naujų reaktorių įrengimo sąnaudos nuolat auga. Tarkime, Suomijoje, kur projektas pradėtas 2005 metais, nuo tvarkaraščio jau atsiliekama 2,5 metų, sąnaudos išaugo 1,5 mlrd. eurų ir jos persikels vartotojams. Mes turime parengę programą, kokios yra alternatyvos ir kaip iki 2050 metų Lietuvai būtų galima atsisakyti netgi iškastinio kuro“, - aiškino Lietuvos gamtos apsaugos organizacijos „Atgaja“ atstovas Linas Vainius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė, kad šįkart pagrindinis ne vienerius metus bendradarbiaujančių aplinkosaugininkų sambūrio tikslas - pradėti susitikimus su Lietuvos politikais, įvairiomis organizacijomis, pavyzdžiui, „Transparency International“, Piliečių santalka.

Su kokiais politikais kalbėjosi aplinkosaugininkai, jis neatskleidė, nes nevieši pokalbiai esą „atviresni“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų