REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Laisvo laikraščio“ redaktorius Aurimas Drižius išspausdindamas formalų paneigimą, kad Vytautas Landsbergis suklastojo dokumentas apie Kazimieros Prunskienės bendradarbiavimą su KGB, o kartu iš naujo ir seną šmeižiantį straipsnį, provokuoja iškelti dar vieną bylą, teigiama Tėvynės Sąjungos frakcijos išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Laisvas laikraštis“ ir jo redaktorius Aurimas Drižius 2004 paskelbė, neva V.Landsbergis organizavęs daug provokacijų prieš Kazimirą Prunskienę ir viena tų provokacijų buvęs suklastotas dokumentas apie politikės bendradarbiavimą su KGB. Iš tikrųjų K.Prunskienės 1980 m. rašytas pasižadėjimas padėti KGB yra nesuklastotas originalas, ir V.Landsbergis to pasižadėjimo neorganizavo.

Vilniaus II apylinkės teismas 2007 m. lapkričio 12 d. padarė sprendimą, kad A.Drižiaus skelbtieji teiginiai šmeižia V.Landsbergį, ir įpareigojo atsakovus paskelbti paneigimą bei atlyginti moralinę žalą. Atsakovams piktybiškai vengiant vykdyti šį teismo sprendimą, kitas teisėjas jau šiemet priėmė papildomai baudžiančią nutartį. Tada A.Drižius išspausdino „Laisvame laikraštyje“ (2008-05-10/17) formalų paneigimą, o kartu iš naujo ir aną seną šmeižiantį straipsnį. Taip A.Drižius provokuoja V.Landsbergį, kad šis iškeltų dar vieną bylą už melagingos žinios skleidimą pakartotinai ir tyčia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų