REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 16-18 dienomis Kačerginės „Nemuno žiedo" trasoje vėl varžysis pajėgiausi Baltijos šalių žiedinių lenktynių meistrai. Šiomis dienomis čia vyks Lietuvos ir Baltijos šalių automobilių žiedinių lenktynių atvirojo čempionato trečiojo etapo lenktynės.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmenybių programą paįvairins ir jau trečią kartą paeiliui rengiamos 4 valandų lenktynės, kurių dalyviai kovos dėl šio renginio iniciatoriaus, garsios bendrovės „Kauno grūdai" taurės ir kitų prizų. Šios vis labiau populiarėjančios 4 val. varžybos vainikuos žiedininkų fiestą Kačerginėje.

REKLAMA

Lietuvos ir Baltijos šalių žiedinių lenktynių atvirąjį čempionatą šiemet sudaro septynių etapų lenktynės.

Pirmojo etapo varžybos balandžio viduryje įvyko Kijeve, tačiau egzotika ir tolima išvyka lietuvių nesudomino ir jie Ukrainoje vykusio etapo varžybose nedalyvavo. Masiškumu jie pradžiugino ir Rygoje, kur gegužės pradžioje vyko antrojo etapo lenktynės.

Todėl tikimasi, kad lietuviai, kurių daugumai faktiškai tai bus pirmasis rimtas egzaminas, savoje arenoje pagaliau turėtų pademonstruoti visą savo arsenalą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune šį savaitgalį rengiamos trečiojo etapo varžybos, o iki sezono pabaigos žiedininkai dar po kartą varžysis Rygoje ir Kaune, du kartus - Estijoje, Pernu mieste.

Nors paraiškos šioms varžyboms dar priimamos, iki pirmadienio ryto jas jau buvo pateikę vieni pajėgiausių Latvijos žiedininkų Janis Karklinis, Egonas Lapinis, Oskaras Laiveniekas, Aldis Fokrotsas, gerai ir lietuviams žinomi estai Kasparas Aruvee, Mihkelis Selbergas ir kiti.

Skirtingai nuo automobilių žiedinių lenktynių, kasmet vis labiau populiarėja prieš trejus metus bendrovės „Kauno grūdai" ir šalies automobilių sporto federacijos bei jos žiedo komiteto iniciatyva debiutavusios 4 valandų lenktynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet lenktynininkai varžysis jau dėl trečiosios „Kauno grūdų" taurės, o rudenį įvyks ir trečiosios 4 val. lenktynės spaudos namų „ARX Baltica" taurei laimėti.

Paraiškos šioms varžyboms irgi dar priimamos, o iki pirmadienio ryto jas jau buvo pateikusios 19 komandų. Lenktynių organizatoriai neabejoja, kad ekipų dar padaugės, nes kaip rodo kelių metų praktika, dalis komandų po pasibaigusių Lietuvos ir Baltijos šalių čempionato varžybų išreiškia norą varžytis ir 4 valandų lenktynėse.

„Įsitikinome, jog automobilių sporte itin sklandžiai turi veikti dar vienas mechanizmas - bendros ne tik pačių sportininkų, bet ir verslininkų pastangos. Tik tokiu būdu įmanoma pasiekti gerų rezultatų. Todėl ir ryžomės organizuoti naujoviško pobūdžio lenktynės, kuriomis pavyko sudominti ne tik pastaraisiais metais sparčiai gausėjantį automobilių sporto gerbėjų būrį, bet ir įvairius potencialius rėmėjus, galinčius investuoti į automobilių sportą",- kalbėjo "Kauno grūdų" generalinis direktorius Tautvydas Barštys.

REKLAMA

Su 4 valandų varžybomis, tampančiomis puikia proga pasitikrinti savo kovinę parengtį liepą Palangoje vyksiančioms „Omnitel 1000 kilometrų lenktynėms", viltis sieja ne tik jų organizatoriai, bet ir dauguma dalyvių, pareiškusių norą varžytis ir Kačerginėje, ir Palangoje.

Kaip ir pernai, vieni pirmųjų padavė paraiškas VšĮ „Automotoprojektai", „Padvaiskas ir Ko", Šiaulių ASK „Slikas", VšĮ „Degantys ratai", „Rimo", Ukmergės automobilių-motociklų klubo, VšĮ „Melgos sportas" ir kitos komandos.

4 val. lenktynių trasoje matysime kelis specialiai ilgų nuotolių lenktynėms parengtus „Honda Civic", „Renault Clio Cup", įvairių modifikacijų ir galingumo „Volkswagen Golf", BMW, „Honda Integra", egzotiškus, tačiau jau įprastus mūsų žiūrovų akiai „Chevrolet Corvette", „Toyota Supra" ir kitus lenktyninius bolidus.

Kartu su patyrusiais automobilių sporto vilkais, tokiais kaip Eugenijus Tumalevičius, Rimantas Blažulionis, Darius Baltramiejūnas, Aurelijus Petraitis ir kiti, 4 val. lenktynėse varžysis ir kol kas vienintelė dailiosios lyties atstovė, tačiau jau ne naujokė automobilių sporte Iveta Slaboševičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų