REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė ketina pritarti Transporto lengvatų įstatymo pataisoms ir dar padidinti važiuojančiųjų su nuolaidomis skaičių. Vežėjai piktinasi naujais rinkiminiais pažadais ir pirmiausia norėtų atgauti skolas už dabar taikomų lengvatų kompensacijas. Vien Vilniuje važiuojantieji miesto transportu su lengvatomis per metus miesto biudžetui kainuoja daugiau kaip 45 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Visoje Lietuvoje kompensacijoms kasmet skiriama 200 mln. Lt, praneša LTV naujienų tarnyba.

Teisę mokėti už važiavimą pigiau dabar turi 30 kategorijų asmenų. Seime jau beveik metus klajoja projektas įstatymo, kuriuo siūloma dar didinti lengvatininkų sąrašą. Ir kuo arčiau rinkimai, tuo jis ilgėja.

REKLAMA

Pernai siūliusi tik paankstinti amžių žmonių, turinčių teisę važiuoti su nuolaida, ar užtikrinti transporto lengvatas studentams per atostogas, dabar Vyriausybė turi spręsti ir dėl lengvatų socialiniams bei slaugos darbuotojams ir nemažai grupei kitų asmenų, kuriuos siūlo ir atskiri Seimo nariai, ir ministerijos.

Vežėjai jau prieš aštuonerius metus pasiekę, kad būtų gerokai sumažintas įstatymu įteisintų transporto lengvatų skaičius, nes savivaldybės ne visada turi iš ko jas kompensuoti, piktinasi politikų noru prieš rinkimus pasirodyti geriems.  

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip visi nori vaišinti, bet iš svetimos kišenės, taip ir šiuo metu bandoma lįsti į mūsų kišenę, net mūsų nepaklausus. Aš ne prieš lengvatas ir jų suteikimą, bet jei jau suteikei, tai būk malonus, apmokėk tam, kas tą darbą atlieka“, – sako Jonas Bagdonavičius, bendrovės „Vilniaus troleibusai“ generalinis direktorius.

„Mes irgi galvojame, kad gali būti problemų, nes jau dabar jaučiame, kad savivaldybės neturi pakankami lėšų lengvatoms finansuoti. Mūsų asociacijos vežėjams už praeitus metus savivaldybės liko skolingos 10 mln. Lt“, – sako Eugenijus Stalovickis, asociacijos „Linava“ Keleivių transporto skyriaus vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybių asociacija primena, kad ji sutiktų su keičiamais Transporto lengvatų įstatymo straipsniais, jei būtų numatyta ir papildomų lėšų savivaldybių biudžetams. Vyriausybės nuomone, jų gali atsirasti tik kitąmet.

„Siūlomas kompromisinis variantas, kad šitoms įstatymų pataisoms būtų pritarta, tačiau jos turėtų įsigalioti nuo 2009 metų sausio 1-osios, nes šiais metais biudžete nėra numatyta lėšų toms lengvatoms finansuoti“, – teigia susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius.

Sprendimą dėl įstatymo pataisų Vyriausybė ketina priimti penktadienį. Dabar siūlomoms pataisoms įgyvendinti papildomai reikėtų daugiau kaip 42 mln. Lt.



Aurelija Malakauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų