REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus pasirašė dekretus dėl Lietuvos Respublikos pilietybės suteikimo, Lietuvos Respublikos pilietybės grąžinimo ir Lietuvos Respublikos pilietybės suteikimo išimties tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės vadovas Lietuvos Respublikos pilietybę suteikė 52 asmenims ir pilietybę grąžino 2 asmenims.

REKLAMA

Prezidentas V.Adamkus taip pat atsižvelgė į Pilietybės komisijos 2008 m. balandžio 24 d. posėdžio rekomendaciją ir išimties tvarka suteikė Lietuvos Respublikos pilietybę monsinjorui kunigui Stasiui Žiliui.

Tokį sprendimą valstybės vadovas priėmė atsižvelgdamas į kunigo aktyvią veiklą telkiant lietuvių bendruomenes išeivijoje, puoselėjant tautiškumą bei saugant lietuvybę, jo glaudžius ryšius su Lietuva. Kunigas S. Žilys nuo 1959 metų dirba popiežinėje Šv. Kazimiero kolegijoje Romoje (Italija), kuri ilgus dešimtmečius buvo vienas svarbiausių lietuvybės centrų išeivijoje. Dvasininkas daug prisidėjo rengiant Jono Pauliaus II vizitą į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Kunigas S. Žilys yra publikavęs keletą teologinių knygų lietuvių kalba, kurios į okupuotą Lietuvą būdavo atgabenamos ir platinamos nelegaliai. Be to, jis vertinamas kaip poezijos vertėjas ir dailininkas.

Prezidentui suteikti pilietybę išimties tvarka kun. S. Žiliui rekomendacijas yra pateikę Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis, Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos atstovas Lietuvoje Gabrielius Žemkalnis, Lietuvių popiežinės Šv. Kazimiero kolegijos rektorius kun. Petras Šiurys, LR ambasadorius Italijos Respublikoje Šarūnas Adomavičius ir kiti asmenys.

Lietuvos Respublikos piliečio teisės ir pareigos atsiranda tik asmeniui prisiekus Lietuvos Respublikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų