REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį, minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną ir Skaitymo metus, rengiami lietuvių literatūros klasiko Vaižganto skaitymai.

REKLAMA
REKLAMA

Renginys vyks Lietuvos valstybei ir kultūrai reikšmingoje vietoje – Vileišių rūmų ansamblyje, šimtmečio proga atnaujintame ir atvirame reikšmingiems valstybei renginiams. Čia šiandien yra įsikūręs Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas.

REKLAMA

XX amžiaus pradžioje rūmuose Petro Vileišio iniciatyva veikė lietuvybės kultūros ir spaudos židinys: buvo įsteigta pirmoji po spaudos atgavimo lietuviška spaustuvė, leidžiamas pirmasis lietuviškas dienraštis „Vilniaus žinios“, įvyko pirmoji lietuvių dailės paroda, kūrėsi kultūrinės draugijos, įsisteigė ir gyvavo Jono Basanavičiaus vadovaujama Lietuvių mokslo draugija, vėliau čia įsikūrė ir iki šiol gyvuoja lituanistiniai institutai.

REKLAMA
REKLAMA

Juozo Tumo-Vaižganto (1869-1933) kūryba, ypač jo publicistika, buvo atsikūrusios Lietuvos valstybės veidrodis: jos pilietiškumas žadino Lietuvą prisikėlimui, santarvei, susitelkimui. Šiandien Vaižganto kūryba nepraradusi savo aktualumo.

Vaižganto kūrybos skaitymų metu politikai, žymiausi rašytojai, mokslininkai, mokytojai, studentai, moksleiviai paskaitys jiems labiausiai patikusias citatas iš Vaižganto darbų, pridėdami ir savo komentarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų