REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
„Hanner“ pradėjo didžiausio savo projekto Latvijos sostinėje paruošiamuosius statybos darbus. Rygoje, Ropažu gatvėje, per ketverius metus iškils daugiafunkcinės paskirties kompleksas, į kurį planuojama investuoti daugiau kaip 370 mln. Lt.
Septyniuose iki 17 aukštų gyvenamuosiuose namuose numatyta apie 900 butų, o dar dviejuose pastatuose bus įrengta apie 15000 m² biuro patalpų ir 10000 m² prekybos centras, daugiau nei 1050 vietų automobilių stovėjimo aikštelių.
Arvydas Avulis, „Hanner“ valdybos pirmininkas ir savininkas, remdamasis ekspertų prognozėmis ir bendrovės specialistų atlikta analize, teigia, kad Latvijos sostinėje kainos didėja sparčiau nei Vilniuje, be to, vis dar stinga apartamentų šalia miesto centro ir aukščiausios klasės biurų bei prekybos centrų.
„Hanner“ Rygoje, prestižiniame Purvciemio rajone, iki metų vidurio baigs statyti keturių daugiaaukščių gyvenamųjų namų kompleksą. Jame jau nupirkta 90 proc. parduodamų butų. Iš viso „Hanner“ Latvijoje per kelis metus planuoja investuoti apie 460 mln. Lt.
Tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų kompanijos „Knight Frank“ atliktas tyrimas daugiau kaip trijose dešimtyse valstybių parodė, kad labiausiai nekilnojamojo turto kaina pernai augo Rygoje (39,2 proc.), ir šiemet ši tendencija išlieka. Pagal būsto kainų augimą Vilnius (15 proc.) liko ketvirtoje vietoje ir nusileidžia Rygai, Bulgarijai ir Danijai.
Be Lietuvos ir Latvijos „Hanner“ nekilnojamojo turto projektus taip pat vysto Rumunijoje ir Ukrainoje. Pernai, preliminariais duomenimis, bendrovė šalyje ir užsienyje investavo 260 mln. Lt.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų