REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarp nevilties ir būtinybės išgyventi. Tarp darbo paieškų ir ankstyvos pensijos laukimo. Tarp pykčio ir netikėjimo nei svetimais pažadais, nei savo galimybėmis. Tokiomis nuotaikomis jau daugiau kaip pusę metų gyvena buvę ilgai merdėjusios ir pernai rudenį bankrutavusios „Alytaus tekstilės“ darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

O virš miesto, dar neatsigavusio po milžiniškos tekstilės gamyklos bankroto, jau kaupiasi nauji nerimo debesys: niūriomis nuotaikomis gyvena ir kelintus metus iš nuostolių neišbrendanti šaldytuvų gamintoja „Snaigė“. Pesimistai jai jau pranašauja „Alytaus tekstilės“ likimą, rašo žurnalas „Ekstra“.

REKLAMA

„Jeigu dėl „Snaigės“ pasikartotų „Alytaus tekstilės“ situacija, Alytui tai kirstų penkis kartus stipriau. Kelios miesto įmonės neatlaikytų, dar labiau kritus vandens suvartojimui, vežimo ir kitokių paslaugų poreikiui“, - nesmagių prognozių neatsikrato ir Alytaus miesto meras Česlovas Daugėla.

Beveik penki šimtai buvusių „Alytaus tekstilės“ darbuotojų iki šiol neturi jokio darbo.

„Alytus dar neatsigauna po „Alytaus tekstilės“ bankroto ir manau, kad jo padarinius jausime dar ilgai. Bankrutuojant įmonei, našta tenka visam miestui, visiems jo žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Išlipti iš tos balos sunku: sumažėjus vandens suvartojimui, vandens tiekėjai kelia kainas, tą patį dėl sumažėjusio paslaugų poreikio daro vežėjai, eina virtinė kitų dalykų. Girdžiu visokių kalbų ir apie „Snaigę“. Ne paslaptis, kad įmonė dirba nuostolingai. Bet neseniai po nelengvų bandymų man pagaliau pavyko susitikti su dabartiniais „Snaigės“ vadovais. Jie mane patikino, kad viskas yra gerai, rinka labai didelė ir jie tiesiog nebesuspėja gaminti šaldytuvų“, - kalbėjo miesto meras.

Dėl „Alytaus tekstilės“ bankroto pernai miesto biudžetas neteko 8 milijonų litų.

Daugiau:


„Snaigė“ žada išbristi iš nuostolių 


Ar „Snaigė“ ištirps? 


„Snaigė“ šaldytuvų pardavimą pernai padidino 15 proc. 


„Snaigė“ mažins sąnaudas, atsisakys dalies eksporto rinkų  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų