REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir Azerbaidžano premjerai pirmadienį Baku pasirašė tarpvyriausybinius susitarimus dėl ekonominio bendradarbiavimo bei bendradarbiavimo transporto srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas po sutarčių pasirašymo pažymėjo, jog pastaruoju metu Azerbaidžano ir Lietuvos santykiai vystosi labai gerai, šioje šalyje sėkmingai dirba Lietuvos kompanijos ir verslininkai.

REKLAMA

„Vertiname Azerbaidžaną kaip svarbų partnerį įvairiose srityse“, - teigė G.Kirkilas.

Su kolega Arturu Rasi-Zadechu Lietuvos premjeras taip pat aptarė dvišalių santykių plėtros galimybes, regioninio bendradarbiavimo klausimus bei Lietuvos reformų patirties perdavimo galimybes. G.Kirkilas pabrėžė dvišalių santykių transporto srityje plėtojimo svarbą, A.Rasi-Zadechas pridūrė, jog Azerbaidžaną domina ir Lietuvos galimybės žemės ūkio bei maisto pramonės srityse.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbio metu Lietuvos premjeras pakvietė Azerbaidžano karo medikus prisijungti prie Lietuvos vykdomos Goro provincijos atkūrimo misijos Afganistane bei pažadėjo Lietuvoje įsteigti Azerbaidžano kultūros centrą.

Premjerai taip pat aptarė Azerbaidžano bendradarbiavimo su Europos Sąjunga ir NATO, politinę situaciją Rusijoje ir Baltarusijoje.

Pirmadienį popiet G.Kirkilas susitiks su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu.

Antradienį iš Baku G.Kirkilas ir jį lydinti vyriausybinė bei verslo delegacija išvyks į Ašchabadą, kur numatytas Lietuvos premjero susitikimas su Turkmėnistano prezidentu Gurbanguly Berdymuchammedovu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vizitų Baku ir Ašchabade metu taip pat planuojama, surengti verslo forumus, kuriuose verslininkai turės galimybę užmegzti kontaktus ir aptarti bendradarbiavimo perspektyvas.

Į Lietuvą G.Kirkilas grįš trečiadienį. Vizito metu premjerą pavaduoja finansų ministras Rimantas Šadžius.

Balsas.lt 2008.04.18 Fotogalerija: Baku ir Ašchabadas laukia Kirkilo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų