REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Prienų ir Birštono žemėtvarkininkų veiklos, praneša LTV naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Antikorupcijos komisija į pareigūnus kreipėsi išsiaiškinusi, kad žemėtvarkininkai galėję apgaudinėti žmones, norėjusius susigrąžinti žemę.

REKLAMA

Prieš metus šimtai nepatenkintų Prienų rajono gyventojų žėrė kaltinimus žemėtvarkininkams. Neatgaunantieji žemės juos kaltino piktnaudžiaujant tarnyba ir kyšininkaujant – esą nedalijantys sklypų savininkams, skyrę juos patys sau.

Per šimtą skundų sulaukusios Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas sako, kad įtarimai pasitvirtinę. Komisija pažeidimų aptiko ne tik Prienų, bet ir Birštono žemėtvarkininkų veikloje.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes matėme aiškaus tokio verslo požymių, „verslo“ kabutėse, – tai giminystės ryšiais susipainioję žemėtvarkininkai, galimai pasinaudodami savo tarnybine padėtimi vystė verslą, kuris yra pelningas, susijęs su žemės grąžinimu, jos atidavimu, vietos parinkimu ir panašiai“, – teigia Rimantas Dagys, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas.

Jis sako medžiagą perdavęs Specialiųjų tyrimų tarnybai. Ši patvirtino pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl Kauno apskrities žemėtvarkininkų veiklos.

Reda Gilytė, Jūratė Anilionytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų