REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol kadenciją baigę Lietuvos prezidentai, užsienio valstybių parlamentinių delegacijų ir aukščiausiųjų audito institucijų vadovai mūsų šalies oro uostuose galės būti aptarnaujami kaip labai svarbūs asmenys ir išvengti aviacinio saugumo patikros procedūrų. Tokį nutarimą vakar priėmė Vyriausybė. Iki šiol minėti asmenys, priešingai nei daugelyje užsienio šalių, tokių galimybių neturėjo, teigia „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar labai svarbių asmenų atleidimo nuo saugumo patikrinimo procedūrų ir leidimo vykti prie lėktuvo tarnybiniu transportu klausimu rūpinsis kompetentingas asmuo - tarptautinį oro uostą valdančios įmonės vadovas arba jo įgaliotas asmuo. Gavęs teikimą iš Užsienio reikalų ministerijos jis galės operatyviau priimti atitinkamus sprendimus. Tad pati procedūra taps paprastesnė“, - LŽ teigė Vyriausybės kanceliarijos Ekonomikos ir transporto skyriaus patarėjas susisiekimo klausimais Paulius Girčys.

REKLAMA

Teigiama, kad iki šiol buvo neracionaliai naudojami valstybės institucijų žmonių ištekliai. Mat vykstant iš anksto nenumatytam labai svarbių asmenų vizitui šios institucijos, teikdamos siūlymus dėl asmenų atleidimo nuo aviacijos saugumo procedūrų, patiria papildomą darbo krūvį ir atsitraukia nuo tiesioginio darbo.

„Remiantis tarptautine praktika ir Seimo bei Valstybės kontrolės siūlymais sutarta, kad kaip labai svarbūs asmenys būtų aptarnaujami ir užsienio valstybių parlamentinių delegacijų vadovai, taip pat aukščiausiųjų audito institucijų vadovai. Be to, atsižvelgus į Užsienio reikalų ministerijos siūlymą ir siekiant užtikrinti deramą pagarbą kadenciją baigusiems Lietuvos prezidentams, jie bus įtraukti į sąrašus asmenų, kurie oro uostuose aptarnaujami kaip labai svarbūs asmenys. Jie atleidžiami nuo patikrinimo procedūrų ir tarnybiniu automobiliu galės privažiuoti prie pat lėktuvo“, - LŽ sakė P.Girčys.



Paulius Ugianskis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų