REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prekybos ir pramonės rūmų prezidentas Jevgenijus Primakovas įspėjo Rusijos politikus oficialiai nepripažinti suvereniomis pasiskelbusių Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Pripažindamos Kosovą, kai kurios šalys pažeidė tarptautinę teisę. Ir mes neturime kartoti tokių klaidų ir oficialiai pripažinti Abchazijos ir Pietų Osetijos“, - pareiškė J.Primakovas, atsakydamas į Sankt Peterburgo valstybinio universiteto tarptautinių santykių fakulteto studentų klausimus.

REKLAMA

Tuo pat metu jis sakė esąs įsitikinęs, kad Rusija „su šiais dviem regionais turi plėtoti draugiškus santykius ir politinius bei ekonominius ryšius“.

Federacijos Taryba balandžio 25 dienos posėdyje greičiausiai svarstys Šiaurės Osetijos parlamento kreipimąsi, kuriame kalbama apie Abchazijos ir Pietų Osetijos pripažinimą.

Be to, kai kurie politikai siūlo pripažinti šių dviejų respublikų nepriklausomybę ne vėliau kaip 2009 metų pavasarį, kai vyks jubiliejinis NATO viršūnių susitikimas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip žinia, Gruzija nuo pat nepriklausomybės atkūrimo kaltina Rusiją remiant abchazų ir Pietų Osetijos gyventojų separatistinius judėjimus.

Daug priekaištų kliūva vadinamiesiems Rusijos taikdariams, dislokuotiems šių respublikų teritorijoje. Dauguma Abchazijos ir Pietų Osetijos gyventojų turi Rusijos pilietybę, todėl regionų vadovai reiškia prieraišumą Kremliui.

Po to, kai nepriklausomybę paskelbė Kosovo provincija, autonominė Abchazijos sritis pažadėjo kreiptis į Rusiją, kitas Nepriklausomų valstybių sandraugos šalis ir Jungtinių tautų (JTO) organizaciją su prašymu pripažinti jos nepriklausomybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų