REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pilietinės demokratijos partija neseniai išnyko iš parlamentinių partijų sąrašo. Kalbama, kad „pilietininkus“ priglaudę socialdemokratai rinkimų sąrašuose nelinkę šiems užleisti nė vienos vietos pirmuosiuose dešimtukuose, teigia „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Nėra itin blogai

„Yra gana daug partijų, kurios neturi nei frakcijos, nei apskritai atstovų Seime, tačiau jos gyvuoja ir dalyvauja politiniame gyvenime, - teigė Viktoras Muntianas, klausiamas, kokią įsivaizduoja šios partijos ateitį po daugybės nesėkmių. - Žinoma, nėra gerai, kad išnyko mūsų frakcija, bet nemanau, jog tai ypač blogai pačiai partijai.“ Pasak jo, partija ir toliau pajėgi išlikti bei tęsti veiklą. V.Muntianas paneigė kalbas, kad pilietininkai žeminančiomis sąlygomis bus priimti į bendrus Socialdemokratų partijos sąrašus - įtraukti į trečią ketvirtą dešimtuką. „Ne, bendro sąrašo nebus. Mes tik deriname vienmandates rinkimų apygardas, kad nebūtų nereikalingos konkurencijos, - tvirtino V.Muntianas. - O dabartinės mūsų, kaip Socialdemokratų frakcijos narių, teisės numatytos Seimo statute, tad kokios nors diskriminacijos nejaučiame, net turime galimybę teikti siūlymus visais svarstomais klausimais.“

REKLAMA

Klausiamas apie pačių „pilietininkų“ vidaus trintį ir galimą tolesnį skaldymąsi, V.Muntianas tikino, jog apie tai sunku ką nors aiškesnio pasakyti. „Nežinau, ar tie nesutarimai turės didelės įtakos Pilietinės demokratijos partijos ateičiai. Kol kas jų būta vien dėl to, į kurią frakciją įsilieti mūsų sumažėjusios frakcijos nariams. Abejonių dėl pasirinktos Socialdemokratų frakcijos kilo tik A.Matulevičiui“, - aiškino V.Muntianas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kompromatų“ metas

Paprašytas prognozuoti, kaip vyks rinkimai Kėdainių apygardoje, kurioje greičiausiai savo kandidatūras kels trys išeiviai iš šio miesto - „darbietis“ V.Uspaskichas, „pilietininkas“ ir buvęs „darbietis“ V.Muntianas bei socialdemokratas A.Salamakinas, pašnekovas sakė, kad tas susirėmimas gali būti ir įdomus, ir visiškai neįdomus. „Gali nutikti taip, jog kova kils ne dėl programinių tikslų. Ji gali virsti gryna „kompromatų“ kova, nes tie dalykai vyksta jau dabar. Intrigų, šmeižto požiūriu tai galbūt kam nors ir bus įdomu, tačiau rinkėjas iš to tikrai neturės naudos“, - prognozavo V.Muntianas. Klausiamas, kiek „kompromatų“ dar bus panaudota iš vadinamosios Kauno bylos, dėl kurios jis buvo priverstas atsistatydinti iš Seimo pirmininko pareigų, V.Muntianas atsakė, kad tokių „bylų“ bus sumanyta ir visuomenei pateikta daug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šių dienų padėtis objektyviai nepalanki sistemiškai dirbančioms partijoms. Turime prisipažinti padarę klaidų, o jų įvardijimas lyg ir suteikia papildomų dividendų populistams. Galima įsivaizduoti, kad jiems tokia padėtis bus labai palanki rudenį vyksiančiuose rinkimuose. Tad Lietuva gali antrą kartą užlipti ant to paties grėblio. Ir vėl prireiks nemažai laiko, kad padėtis pasikeistų, - apibendrino politinę padėtį V.Muntianas. - Yra vienas akivaizdžiai blogas dalykas - niekas nesiaiškina pinigų, kuriais jau dabar apmokami gausūs užsakomieji politiniai straipsniai, kilmės. O ši politinė reklama gali labai svariai prisidėti prie populistų pergalės.“

REKLAMA

Ties išsivaikščiojimo riba

„Su niekuo nesideru, nes neturiu tam jokių įgaliojimų, - tikino „pilietininkų maištininku“ pramintas Algimantas Matulevičius ir paneigė kalbas, kad bando dalį partiečių „nuvairuoti“ į R.Pakso vadovaujamą „Tvarkos ir teisingumo“ partiją. - Šios kalbos skleidžiamos specialiai.“ Tai esą daroma todėl, kad jis buvo ir yra prieš „pilietininkų“ frakcijos išdraskymą ir beatodairišką lėkimą į socialdemokratų glėbį. „Mums reikia viduje susitvarkyti, o tai galima padaryti tik suvažiavime. Per jį paaiškėtų, kas vadovauja partijai, ką mums reikia daryti ateityje. Kitaip paprasčiausiai išsivaikščiosime“, - sakė A.Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų