REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Žalgiris“ trečiąsias iš eilės rungtynes baigė lygiosiomis: sostinės derbis varžovų stadione su „Vėtra“ baigtas 1:1 (0:1).

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynės žalgiriečiams prasidėjo labai nesėkmingai – varžovai įvartį įmušė per savo pirmąją ataką. 2-ąją minutę „Vėtros“ saugas iš Makedonijos Dejanas Milošeskis klastingai smūgiavo į vartus iš maždaug 23 metų atstumo. „Žalgirio“ vartininkas Marius Rapalis spėjo atmušti kamuolį, bet pakilęs į orą jis vis dėlto kirto vartų liniją.

REKLAMA

Naujai suformuotai „Žalgirio“ saugai grandžiai pradžioje priešininkams atidavė iniciatyvą, nesisekė kontroliuoti kamuolio. Šeimininkai dar apie 15 minučių  turėjo persvarą, bet vėliau žalgiriečiams pavyko užmegzti kovą ir žaidimas išsilygiono.

17-ą minutę bene geriausias šiose rungtynėse „Žalgirio“ žaidėjas Nerijus Vasiliauskas, rungtyniavęs dešiniojo saugo pozicijoje,  tolimu perdavimu į priekį išvedė Georgijų Kalaidžijevą. Puolėjas iš Bulgarijos šia dėkinga situacija pasinaudoti nesugebėjo – jį pasivijo gynėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Iki kėlinio pabaigos ypatingų progų įvarčiams komandos daugiau neturėjo.

Antrąją žaidimo pusę žalgiriečiai pradėjo ryžtingomis atakomis.

51-ą minutę po G.Kalaidžijevo baudos smūgio N.Vasiliauskas galva perdavė kamuolį į baudos aikštelės vidurį, o kovodamas su varžovu „Vėtros“ gynėjas Tadas Kijanskas nukreipė kamuolį į savo komandos vartus.

53-ą minutę dar vienu tolimu klastingu smūgiu pasižymėjo D.Milošeskis. Po jo baudos smūgio kamuolys nuo M.Rapalio rankų atsimušė į skersinį.

55-ą minutę N.Vasiliauskas efektingai suklaidinęs gynėją  įsiveržė į baudos aikštelę, bet labai drąsiai sužaidęs šeimininkų vartininkas Romanas Smiško išgelbėjo komandą nuo įvarčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kova aikštėje vyko sūpynių principu – atakavo tai viena, tai kita komanda. Tačiau žalgiriečių žaidimas buvo mobilesnis ir atrodė labiau pasiaukojantis. Jau per kompensuotą teisėjo laiką „Žalgiris“ galėjo išplėšti pergalę: po Ramūno Radavičiaus perdavimo Audrius Veikutis krisdamas vos nenukreipė kamuolio į vartus.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Viačeslavas Mogilnas: “Pergalę galėjo iškovoti tiek viena , tiek kita komanda.  Turėjome daug problemų dėl žaidėjų traumų, todėl šiandien mūsų sudėtis buvo neįprasta. Tačiau tokio agresyvaus ir pasiaukojančio komandos jau seniai laukiau. Mus čempionato starte ištiko lygiųjų sindromas, bet įsitikinęs – futbolininkų kovingumas greitai atneš pergales“.

REKLAMA

„Vėtros“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys: “Komandai sakiau, kad „Žalgiris“ trejų iš eilės varžybų blogai sužaisti negali. Savo kovingumu žalgiriečiai nusipelnė lygiųjų“.

VĖTRA – ŽALGIRIS 1:1 (1:0)

Įvarčiai: 1:0 Milošeskis (2), 1:1 Kijanskas (51, į savo vartus).

„Vėtra“:  Romanas Smiško, Algis Jankauskas, Tadas Kijanskas, Marius Kazlauskas, Valdemaras Borovskis, Gediminas Butrimavičius, Anatolijus Ostapas (Viačeslavas Sofronis, 84), Egidijus Juška (Darvydas Šernas, 46), Virmantas Lemežis, Dejanas Milošeskis, Aleksandras Toleskis (Vitalis Stankevičius, 67).

REKLAMA

„Žalgiris“: Marius Rapalis, Aleksejus Dubyna, Audrius Veikutis, Igoris Steško, Denisas Archipovas, Nerijus Vasiliauskas (Gerdas Aleksa, 90+1), Tomas Sirevičius, Marius Dovydėnas, Ramūnas Radavičius, Andrius Puotkalis (Arvydas Veikutis, 85), Georgijus Kalaidžijevas (Nikolajus Misiukas, 86).

Įspėti: Andrius Puotkalis (18), Nerijus Vasiliauskas (34), Algis Jankauskas (41), Egidijus Juška (45), Tomas Sirevičius (75).

Teisėjas – Paulius Malžinskas (Vilnius).

Po šio turo čempionato lyderiu tapo Panevėžio „Ekranas“, namie 1:0 įveikęs čempionų titulą ginantį „Kauną“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitų rungtynių rezultatai

EKRANAS – KAUNAS 1:0 (1:0)

Įvartis: 1:0 Egidijus Varnas (5).

SŪDUVA – ŠILUTĖ 2:1 (0:1)

Įvarčiai: 0:1 Ilgizas Fatachovas (5), 1:1 Sergejus Koziuberda (50), 2:1 Willeris Oliveira (74).



ATLANTAS – ŠIAULIAI 0:1 (0:0)


Įvartis: 0:1 Mantas Kuklys (73).

Čempionato lentelė

1. Ekranas    3    2    1    0    3:1    7

2. Kaunas    3    2    0    1    6:1    6

3. Vėtra    3    1    2    0    3:1    5

4. Atlantas    3    1    1    1    4:3    4

5. Sūduva    3    1    1    1    2:4    4

6. Žalgiris    3    0    3    0    2:2    3

7. Šiauliai    3    1    0    2    1:3    3

8. Šilutė    3    0    0    3    3:9    0











REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų