• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartu su pavasariu po truputį įsibėgėja ir Lietuvos „A lygos“ futbolo čempionatas. Šeštadienį įvyks ketverios jau 3-iojo nacionalinių pirmenybių turo rungtynės. Anksčiausiai į kovą (16 val.) stos ne itin sėkmingai sezoną pradėjusi Marijampolės „Sūduvos“ vienuolikė ir turnyro autsaiderė Šilutės „Šilutė“ bei kol kas be pralaimėjimų žengiantys Klaipėdos „Atlanto“ ir savo žaidimo nerandantys Šiaulių „Šiaulių“ futbolininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės „Sūduva“ - Šilutės „Šilutė“

„Sūduvos“ klubas per pirmus du turus yra iškovojęs tik vieną tašką. Tiesa, abiejuose susitikimuose jų varžovai buvo vieni iš čempionato favoritų: Vilniaus „Žalgirio“ ir Kauno FBK „Kauno“ komandos. Jei pirmajame mače savo aikštėje marijampoliečiai atrodė visai neblogai ir sukūrė nemažai progų, tai antrajame nesugebėjo pateikti jokių argumentų daugkartinei šalies čempionei FBK „Kauno“ ekipai ir pralaimėjo net 0:3. Maža to, buvo gėdingai pralaimėta Baltijos lygos dvikova Rygos „Skonto“ komandai. Latviai tiesiog pažemino suvalkiečius jų pačių aikštėje 6:1. Taigi kol kas Lietuvos vicečempionų žaidimas buksuoja, o puolimas yra bedantis, nes per dvejas čempionato rungtynes nepasiektas nė vienas įvartis.

REKLAMA

Prieš pirmenybių startą būtent „Sūduvos“ žaidėjai buvo laikomi bene rimčiausiais pretendentais sudaryti konkurenciją „Kaunui“ ir galbūt ne tik įsiterpti į kovą dėl „A lygos“ aukso, bet ir nutraukti ir taip užtrukusią kauniečių hegemoniją. Norėdami pateisinti futbolo gerbėjų lūkesčius, suvalkiečiai privalo pralaužti ledus, pirmiausia puolime, ir pradėti skinti pergales, nes taškų ir taip jau išbarstyta pakankamai. Nauji ekipos pirkiniai (P. Lukšys, B. Božinovskis, G. Barevičius, T. Rimas, P. Botelho ir kt.) lauktos naudos kol kas neatneša, nes jiems trūksta tarpusavio supratimo ir susižaidimo. Be to, kaip teigė po paskutinių rungtynių vyriausiasis „Sūduvos“ treneris Algimantas Gabrys: „Mūsų būrys žaidėjų prie komandos prisijungė paskutiniu metu, todėl nėra įgiję geros sportinės formos.“

REKLAMA
REKLAMA

Visgi A. Gabrio auklėtiniai tiesiog privalo pasinaudoti proga iškovoti pirmąją pergalę jau šį šeštadienį, nes jų priešininkai bus absoliutūs čempionato autsaideriai „Šilutės“ futbolininkai. Nors į turnyrinę lentelę žvilgčioti ir tuo labiau ją vertinti gal dar kiek ir ankstoka, „Šilutės“ klubo žaidimas kol kas neteikia didesnių vilčių jų sirgaliams: pirmajame susitikime FBK „Kaunui“ nusileista 0:3, antrajame 2:4 pripažintas Klaipėdos „Atlanto“ žaidėjų pranašumas, nors sužaidus tik pusvalandį rezultatas jau buvo 0:3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausias šilutiškių trenerio Eugenijaus Riabovo galvos skausmas – kiaura kaip rėtis gynyba. Nors gynybos grandyje žaidžia patyręs Darius Sanajevas, o vartus gina Mindaugas Malinauskas, jiems sugaudyti varžovų puolėjus bent sezono pradžioje sekasi labai sunkiai. Jei šilutiškiams nepavyks užlopyti gynybos spragų, iš Marijampolės gerų įspūdžių jie gali ir neparsivežti.

Klaipėdos „Atlantas“ - Šiaulių „Šiauliai“

Klaipėdoje ginklus surems kaip visada emocingai ir atvirai mintis dėstančio Vacio Lekevičiaus vadovaujamas „Atlantas“ ir du pralaimėjimus pirmenybių starte patyręs „Šiaulių“ kolektyvas. Uostamiesčio ekipa čempionatą pradėjo daug pakiliau už savo būsimus varžovus: pirmajame ture Vilniuje sužaidė lygiosiomis 0:0 su vietos „Vėtros“ vienuolike, o po savaitės neturėjo didesnio vargo su „Šilute“ – pasiekta įtikinama pergalė 4:2.

REKLAMA

Nors „Atlanto“ sudėtis kaip ir prieš beveik kiekvieną sezoną atjaunėjo, ekipa sėkmingai kibo į darbą ir skeptikų prognozės kol kas nepasitvirtina: komanda užima trečiąją vietą turnyrinėje lentelėje ir sėkmės atveju savo pozicijas dar labiau sustiprintų  Solidžiai atrodo klaipėdiečių puolamasis tandemas: Gvidas Juška ir serbas Bojanas Mamičius, kurie neabejotinai kels rimtą grėsmę „Šiaulių“ gynėjams.

Šiauliečiai kol kas rungtyniauja blankiai. Nei pirmajame, nei antrajame ture nesugebėta rimčiau pasipriešinti savo varžovams: „Ekranui“ išvykoje nusileista 0:1, o „Vėtrai“ savo aikštėje 0:2. Sunku tikėtis, kad ir šeštadienį Ryčio Tavoro auklėtiniams bus lengviau – juk teks žaisti Klaipėdoje prieš gerą fizinę formą demonstruojančius „Atlanto“ futbolininkus.

REKLAMA

Apskritai  „Šiaulių“ ekipos  žaidimas paskutinius sezonus nuolat banguoja – tai jiems keletą turų pavyksta sumaišyti kortas favoritams ir atimti iš jų taškus, tai jie įkrenta į duobę ir pralaimi vienas rungtynes po kitų. Tikėkimės, kad šį kartą duobė nėra labai gili ir šiauliečiai parodys visą savo potencialą jau artimiausiu metu.

Panevėžio „Ekranas“ - Kauno „FBK Kaunas“

17 valandą Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione prasidės intriguojantis ir nenuspėjamas susitikimas tarp vietos „Ekrano“ ir FBK „Kauno“. Panevėžiečiai savo sirgalių akivaizdoje bandys įrodyti, kad, klubui tarpsezonį netekus net trijų pagrindinių žaidėjų (Manto Savėno, pakėlusio sparnus į Rusiją, P. Lukšio, nusprendusio prisidėti prie „Sūduvos“ futbolininkų ir Gedimino Paulausko, laimės bandančio ieškoti Šveicarijoje), ekipa vis tiek yra pajėgi kovoti dėl prizinių vietų, o gal net patampyti nervus ir daugkartiniams šalies čempionams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abiejų komandų žaidėjų santykiai nėra labai šilti, nes tiek vieni, tiek kiti prisimena senas nuoskaudas ir nesuvestas sąskaitas. 2004 metais panevėžiečiai buvo labai arti istorinio triumfo Lietuvos pirmenybėse, bet paskutinėse rungtynėse namie 0:2 nusileido „Kauno“ futbolininkams, kurie ir nugvelbė čempionų taurę iš pat panosės. Tiesa, ekraniečiai ilgai „skolingi“ nebuvo ir nutraukė „Kauno“ klubo dominavimą Lietuvos futbole jau kitais – 2005 metais. Papildomą prieskonį šeštadienio mūšiui pridės ir tas faktas, kad šeimininkų gretose rungtyniaus Valdas Trakys, kuris 1997-1999 metais vilkėjo būtent kauniečių aprangą. Kol kas šiame sezone Panevėžio klubas turi iškovojęs 4 taškus: namie nugalėti „Šiauliai“ ir išvykoje sužaista lygiosiomis 1:1 su Vilniaus „Žalgiriu“. Tad jei pavyktų pasiekti teigiamą rezultatą ir savaitgalį, čempionato pradžią būtų galima vadinti sėkminga.

REKLAMA

„FBK Kauno“ žaidėjai vos tik prasidėjus pirmenybėms, ėmė įrodinėti, kad ir šiemet yra, jei ne vieninteliai, tai be jokios abejonės pagrindiniai favoritai iškovoti auksą. Pirmieji du turai – dvi lengvos pergalės ir varžovai jau už nugaros. Tiesa, norėdami jaustis dar saugesni ir pabėgti dar didesniu atstumu nuo persekiotojų grupės, kauniečiai turės pasistengti išvykoje nepasiduoti vietos sirgalių spaudimui ir pademonstruoti futbolą tokio lygio, kokio iš jų ir tikisi klubo vadovybė bei gerbėjai.

Laikinosios sostinės ekipos sudėtis bene pati pajėgiausia visoje „A lygoje“: komanda paprasčiausiai neturi silpnų pusių. Visos grandys prikimštos talentingų ir patyrusių, šilto ir šalto mačiusių futbolininkų. Kas svarbiausia, nuo atsarginių žaidėjų suolelio bet kuriuo metu gali pakilti komandos narys, kuris ne tik kad nesusilpnins, bet gal net ir dar geriau už pagrindinėje sudėtyje registruotą futbolininką įsilies į žaidimą. Lygiavertė „FBK Kauno“ komplektacija ir individualiais veiksmais stiprūs žaidėjai (R. Ledesma, M. Grigalevičius ir kiti) – puikus derinys, duodantis vaisių beveik kiekviename susitikime. Tad su nekantrumu lauksime bekompromisės dvikovos Panevėžyje pradžios.

REKLAMA

Vilniaus „Vėtra“ - Vilniaus „Žalgiris“

18 val. 30min. Vilniaus „Vėtros“ stadione jėgas išmėgins du Vilniaus klubai –  „Vėtra ir „Žalgiris“. Ši akistata kelia milžinišką ne tik vilniečių, bet ir visos Lietuvos futbolo gerbėjų susidomėjimą, nes po to, kai „A lygos“ čempionate nebuvo leista dalyvauti „Vilniaus“ komandai, santykius sostinės ekipoms išsiaiškinti bus kur kas lengviau  – 4 susitikimai per sezoną turės išspręsti ginčą, kuri vienuolikė yra tinkamesnė reprezentuoti Vilnių, o kuriai dar reikia pasitempti. „Vėtros“ ekipa, kuri visada kelia sau tik aukščiausius uždavinius, nors juos įgyvendinti būna ir sunkiau, sezoną pradėjo nulinėmis lygiosiomis namie su „Atlantu“, bet po to reabilitavosi ir Šiauliuose parklupdė vietos futbolininkus – 2:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandą kamuoja traumos, ypač jos išretino puolamąsias pajėgas: Evaldas Razulis ir Evaldas Grigaitis dar gydosi sužeidimus. Saugas Gediminas Butavičius taip pat iškritęs iš rikiuotės. Šių žaidėjų netektys neramina ir trenerių štabą (vyriausiąjį trenerį Virginijų Liubšį ir trenerio asistentą Albetą Klimavičių), kuris turės ieškoti tinkamos pamainos traumuotiesiems. Stadiono šeimininkų gretose didžiausią pavojų varžovams kelia veržlusis kairiojo krašto saugas Darvydas Šernas ir makedonietis Dejanas Milošeskis, iš kurių ir galima tikėtis daugiausiai nemalonumų.

REKLAMA

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai „A lygos“ pirmenybėse startavo dviem lygiosiomis: iš pradžių 0:0 sužaidė su Marijampolės „Sūduva“, o paskui savo tvirtovėje nesugebėjo palaužti panevėžiečių pasipriešinimo – 1:1, todėl šeštadienio susitikime žada kovoti tik dėl pergalės. Tiesa, žalgiriečiams dar stinga susižaidimo ir komandinių veiksmų darnos, nes prie komandos tarpsezoniu prisijungė nemažai naujų pirkinių (Nerijus Vasiliauskas, Rolandas Džiaukštas, Georgijus Kalaidžijevas, Audrius Veikutis ir kiti). Bene pajėgiausia ekipos grandis – gynėjai, daugumą kurių sudaro patyrę ir patikimai rungtyniaujantys žaidėjai.

REKLAMA

Prieš artėjančias varžybas žalgiriečiai yra „nukraujavę“. Per pastarųjų dienų treniruotes traumas patyrė ir šeštadienį negalės rungtyniauti komandos kapitonas Igoris Morinas, saugas Raimondas Vilėniškis, gynėjas Vitoldas Čepauskas ir puolėjas Nikolajus Misiukas. Šių metų sezonas dar neprasidėjo „Žalgirio“ legionieriui iš Moldovos Julianui Bursukui, vasarį „Sportimos“ manieže per kontrolines varžybas patyrusiam kelio traumą. Susižeidęs yra ir vartininkas Ernestas Šetkus bei puolėjas Erlandas Šiaulys.

„Turime tikrai rimtų problemų, bet tai jokiu būdu nereiškia, kad komanda su „Vėtra“ nesikaus. Atsarginiai žaidėjai turi įrodyti, ko yra verti“, – sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Viačeslavas Mogilnas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik penktadienio rytinėje treniruotėje „Žalgirio“ futbolininkai ir strategas V. Mogilnas buvo pakiliai nusiteikę bei nestokojo optimizmo prieš artėjantį Vilniaus derbį. Žalgiriečiai, pasiskirstę komandomis, aikštėje apie valandą šlifavo įvairius žaidimo komponentus, o paskui išėjo ruoštis susitikimui taktiškai.

Dviejų Vilniaus ekipų akistatos visada būna įtemptos ir padovanoja neužmirštamų akimirkų futbolo mylėtojams, tad ne išimtis turėtų būti ir šeštadienio mačas.

Intriguojančios Lietuvos futbolo „A lygos“ trečiojo turo batalijos jau šį šeštadienį!












REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų