REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irane moterų seksualinis nepasitenkinimas yra 50 proc. skyrybų priežastis. Tokia statistika buvo paskelbta trečiojoje nacionalinėje konferencijoje „Šeima ir gimdymas“, kuri įvyko Teherane, praneša AKI.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios dvi konferencijos vadinosi „Šeima ir seksualinė sveikata“, tačiau Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas liepė žodį „seksualinis“ pakeisi neutraliu žodžiu „gimdymas“.

REKLAMA

Sprendimas pakeisti konferencijos pavadinimą sukėlė kai kurių religinių lyderių nepasitenkinimą.

„Galiu suprasti, kad mūsų prezidentas nemato skirtumo tarp sekso ir gimdymo, tačiau mane stebina, jog nei vienas sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojas nežino, kuo skiriasi seksas, kaip malonumo šaltinis ir seksas, kaip būdas pratęsti giminę“, - sakė šventikas Mehdi Khazali.

Konferencijos metu pristatyti duomenys atskleidžia, jog Irane 68,1 proc. išsiskyrusių moterų prarado norą mylėtis praėjus vos keliems mėnesiams nuo vestuvių.

Be to, 59,1 proc. Irano dailiosios lyties atstovių sekso su sutuoktiniu metu jaučia susierzinimą, 66,8 proc. teigia, jog sutuoktinis jomis naudojasi norėdamas pasiekti seksualinį pasitenkinimą, o 63,9 proc. nežino, jog sekso metu galima jausti malonumą ir netgi patirti orgazmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų