REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos institucijos leido virš ES valstybių teritorijos skrendančiuose keleiviniuose lėktuvuose naudotis GSM ryšiu, pranešė naujienų agentūra AFP. ES vidinių skrydžių keleiviai kalbėtis mobiliaisiais telefonais ir siųsti SMS žinutes galės dar iki šių metų pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Lėktuvuose bus įrengtos bazinės GSM ryšio stotelės, kurios priiminės signalus iš keleivių salono ir nukreips juos į dirbtinį Žemės palydovą. Pasak oficialiųjų ES atstovų, ši ryšio sistema jau yra gerai išbandyta, ji netrukdo lėktuvų elektroninei įrangai, be to, lėktuvo įgulos vadas prireikus bet kada galės išjungti mobiliojo ryšio stotelę.

REKLAMA

Kalbėtis mobiliaisiais telefonais bus galima tik lėktuvui skrendant virš ES teritorijos ir jam pakilus į didelį aukštį. Kylant ir leidžiantis stotelė bus išjungiama. ES institucijos rekomendavo oro bendrovėms įvesti atitinkamas „mobiliojo ryšio etiketo“ taisykles, kad nakties metu skambantys telefonai nežadintų kitų keleivių. Norinčių naudotis mobiliuoju ryšiu bus prašoma išjungti telefono skambutį.

Pranešama, kad ne visos didžiosios ES oro bendrovės entuziastingai sutiko šią naujovę. Pavyzdžiui, „Lufthansa“ pranešė neketinanti diegti GSM ryšio sistemos savo lėktuvuose, nes esą daugeliui keleivių to visai nereikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų