REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alternatyvi kultūros paveldo komisija piktinasi Seimo veiksmais, atvirai niekinant keliolikos tūkstančių Lietuvos žmonių pareikštą pilietinę valią dėl Kuršių nerijos. 

REKLAMA
REKLAMA

2008.04.02 Seimo Aplinkos apsaugos komitetas priėmė nutarimą:

„Atsižvelgiant į nesiliaujančius neigiamus visuomenės atstovų pareiškimus dėl Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės A.Stancikienės veiklos siūlyti Aplinkos ministrui p. A.Paulauskui skubiau išnagrinėti visuomenės atstovų pareiškimuose nurodomus faktus ir imtis priemonių, kad susidariusi situacija būtų kuo greičiau išspręsta“.

REKLAMA

Šis nutarimas – pavyzdys, kaip klastojama visuomenės nuomonė dėl Kuršių nerijos.

Seimo Aplinkos apsaugos komitetas ignoravo:

- daugiau negu 16 000 Lietuvos piliečių, kurie pasirašė kreipimąsi „NE – KRIMINALO SIAUTĖJIMUI KURŠIŲ NERIJOJE“ - http://www.culture.lt/uz-nerija/.  Taip jie reagavo į įstatymų pažeidėjų ir juos remiančių politikų išpuolius prieš Kuršių nerijos nacionalinį parką ir viešąjį interesą ginančius jo darbuotojus

REKLAMA
REKLAMA

- nedviprasmišką kelių dešimčių visuomeninių organizacijų poziciją.  UŽ Kuršių neriją pasisakė Piliečių santalka (http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/75787), Kitas pasirinkimas (http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/75923), Lietuvos Sąjūdis, apie 20 visuomeninių organizacijų vienijanti Alternatyvi kultūros paveldo komisija

- viešą protestą prie Aplinkos ministerijos, į kurį kovo 19 dieną susirinko daugiau negu 100 žmonių, tarp jų ir žinomi Lietuvos kultūros žmonės

- Lietuvos valstybinių parkų ir rezervatų asociacijos kreipimąsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją, prašant išnagrinėti G. Jakavonio elgesį, kai jis viešai įžeidinėjo Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorę, lygindamas ją su stribu - www.parkai.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie šiuos piliečių valios pareiškimus buvo oficialiai, raštu informuoti valstybės vadovai.  Tarp jų – ir Seimo pirmininkas (raštą pridedame).

Jis prieš savaitę kreipimąsi persiuntė Seimo Aplinkos apsaugos komitetui (turime tai patvirtinantį dokumentą).

Reikalaujame paaiškinti, kodėl Seimo Aplinkos apsaugos komitetas ignoravo 16 000 Lietuvos piliečių pasirašytą kreipimąsi ir akcijas už Kuršių nerijos išsaugojimą, kurias parėmė platus visuomeninių organizacijų spektras.

Tokiu elgesiu Seimo nariai pamynė atstovaujamosios demokratijos principus.  Jie priėmė sprendimą, kuriame atstovaujami tik vienos, nedidelės piliečių grupės interesai.

REKLAMA

Esame įsitikinę, kad Lietuvos Respublikos Seimas neturi teisės skirstyti Lietuvos piliečių į „lygius ir lygesnius“ – tuos, kurie nusipelnė atstovavimo, ir tuos, kurių nuomonę galima ignoruoti.

Primename 16 000 Lietuvos piliečių reikalavimus:

- atstatydinti A. Paulauską iš Aplinkos ministro pareigų. Jų negali eiti tarnautojas, atvirai stojantis į įstatymų pažeidėjų pusę. Tuo labiau - lyderis partijos, kurios nariai garsėja neteisėtomis statybomis bei nuolatiniais išpuoliais prieš saugomas teritorijas, ypač Trakų ir Kuršių nerijos nacionalinius parkus.

REKLAMA

- pašalinti G. Jakavonį iš Seimo Aplinkos apsaugos komiteto.

- pašalinti iš Gintaro įlankos neteisėtai pastatytą R. Zujevo vagonėlį.

- nutraukti bet kokius bandymus įteisinti neteisėtas statybas Kuršių nerijoje, pasirašant taikos sutartis su jų savininkais. Neteisėti leidimai turi būti panaikinti, neteisėti statiniai – nugriauti, o žala išieškota iš tarnautojų ir institucijų, dėl kurių kaltės buvo ciniškai pažeistas viešasis interesas.

Alternatyvi kultūros paveldo komisija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų