REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinę teatro dieną Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras pasitinka nauju spektakliu – Ramučio Rimeikio režisuota Eduardo De Filippo pjese „Mano šeima“.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvenimas ir taip pilnas įtūžio, neapykantos, nepasitikėjimo. Tad aš labai norėčiau, kad nors teatre destrukcijos būtų kuo mažiau“, – sakė aktorius ir režisierius R. Rimeikis, pristatydamas Panevėžio dramos teatre ką tik pastatytą italų dramaturgo E. De Filippo komediją „Mano šeima“.

REKLAMA

R. Rimeikis pabrėžė, kad jo režisuota komedija Panevėžio scenoje virto tragikomedija, skaudžiai, o drauge graudžiai verčiančia pažvelgti į vienos šeimos santykius.

Antrąkart Panevėžyje

Tarptautinei teatro dienai besirengiantys Panevėžio teatralai suskaičiavo, kad nuo šio teatro įsikūrimo 1941-aisiais žiūrovai jau kviečiami į 270-ąją premjerą, aktoriai greitai galės didžiuotis suvaidinę 17 000-ąjį spektaklį.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, „Mano šeima“ Panevėžio scenoje buvo pastatyta 1959 metais. Jono Aleknos režisuotas spektaklis buvo rodomas du sezonus. R. Rimeikis teigė, kad komediją „Mano šeima“ 55 pjesių autorius E. De Filippo parašė 1956-aisiais, tačiau ir dabar, praėjus daugiau nei pusei amžiaus, ji anaiptol neprarado savo aktualumo.

„Šioje pjesėje kalbama apie žmonių santykių atšalimą, net nutrūkimą. Per visus apėmusį skubėjimą vaikai nutolsta nuo tėvų, jų ryšiai tampa netikri, nenuoširdūs. Būtent šiuos dalykus norėjau gvildenti spektaklyje, žiūrovų dėmesiui siūlydamas šeimos santykių apnuoginimą“, – dalijosi sumanymu režisierius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyvenimas – tarsi teatras

Pasak R. Rimeikio, jis, kurdamas „Mano šeimą“, norėjo žiūrovus pakviesti perkainoti savo gyvenimus. Režisieriaus manymu, daugelis įvykių, kurie vieną dieną atrodo perdėm svarbūs ir griaunantys gyvenimą, praėjus kiek laiko tampa tiesiog juokingi. Anot jo, tai ir yra gyvenimo tragikomizmas.

„Siūlau gyvenimą priimti kaip dovaną. Jį, kaip ir teatrą, žaisti, negalvoti, kad nėra išeičių iš mums nemalonių ir nelengvų situacijų“, – teigė režisierius.

R. Rimeikis tikino, kad gana buitinę pjesę bandė „išbuitinti“, sukurti kaip filosofinę.

Tragikomedijoje „Mano šeima“ vaidina 18 aktorių, yra dubliuotų vaidmenų. Pagrindinio – tėvo vaidmens atlikėjas aktorius Albinas Keleris pasidžiaugė, kad jo vaidmeniu, kaip ir visa pjese, yra ką pasakyti žiūrovams. Aktoriui pritarė ir jo scenos partnerė – motiną vaidinanti Lolita Martinonytė. Aktoriai sakė nekantriai laukiantys susitikimo su žiūrovais.

Daiva Baronienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų