REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Agrowill Group“ platinimo agentas Skandinavijos šalyse - investicinis bankas Öhman pranešė sulaukęs didelio susidomėjimo šios bendrovės akcijomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Skandinavijos investuotojai šiuo metu ypač domisi galimybe investuoti į žemės ūkio sektoriaus bendroves. Vienos didžiausių pasaulyje žemės ūkio sektoriaus bendrovių „Black Earth Farming“ akcijų dauguma priklauso būtent skandinavams. Jie taip pat entuziastingai sutiko žinią ir apie „Agrowill Group“ IPO, nes ši bendrovė jiems įdomi dar ir tuo, kad rado įdomią nišą pieno sektoriuje, o stiprus verslo modelis leidžia sparčiai artėti prie europinių standartų“, - sakė Vesa Heikkila, investicinio banko Öhman partneris.

REKLAMA

„Natūralu, kad jau pažinodami šį sektorių ir matydami jo perspektyvas, investuotojai itin domisi dar viena galimybe žemės ūkio sektoriuje, ypač kai, mūsų žiniomis, „Agrowill Group“ bus vienintelė Europoje pieno gamybą akcentuojanti bendrovė, kurios akcijos kotiruojamos biržoje“, - sakė V. Heikkila.

GILD investicinio banko partneris Šarūnas Skyrius atkreipė dėmesį į bendrą visų investuotojų nuomonę – visi vieningai sutaria, kad žemės ūkio sektoriaus bendrovės artimiausius trejus metus bus vienos pastoviausiai augančių.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinėmis augimo garantijomis potencialūs investuotojai įvardija nuolat didėjantį pirminės žemės ūkio produkcijos poreikį augančiose rinkose, didėjantį biodegalų suvartojimą ir ypač sumažėjusias grūdų atsargas. Todėl žemės ūkio sektoriaus bendrovės, šiuo atveju „Agrowill Group“, kurios pagrindinė veikla pieno, grūdų ir rapsų gamyba laikoma viena perspektyviausių investicijų, net ir esant kintančioms nuotaikoms pasaulio biržose“, - sakė Š. Skyrius.

Paraiškas įsigyti apie 25 proc. bendrovės akcijų investuotojai gali pateikti iki kovo 27 dienos. Pagrindinis akcijų siūlymo organizatorius profesionaliems investuotojams yra investicinis bankas GILD, papildomas organizatorius viešame siūlyme ir akcijų platintojas - AB FMĮ „Finasta“, platinimo agentas profesionaliems investuotojams Skandinavijos šalyse - investicinis bankas Öhman.

Didžiausią ir moderniausią Lietuvoje žemės ūkio kompleksą valdančios žemės ūkio investicijų ir vystymo bendrovės AB „Agrowill Group“ pardavimai iš pagrindinės veiklos (neskaičiuojant turto pervertinimo pagal tarptautinės atskaitomybės standartus) neaudituotais duomenimis 2007 m. siekė 43 mln. litų, arba buvo 57 proc. didesni nei 2006 m., o grynasis pelnas iš pagrindinės veiklos neaudituotais duomenimis išaugo beveik 3 kartus ir siekė 9,8 mln. litų. Bendrovė ketina tapti pirmąja žemės ūkio bendrove Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kurios akcijos kotiruojamos biržoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų