• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Popierinių“ pažymų, patvirtinančių mokesčio mokėtojo pajamas bei išlaidas, Valstybinei mokesčių inspekcijai pristatyti nereikia.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau - VMI) atkreipia pajamas deklaruojančių gyventojų dėmesį, kad 2008 m. kovo 18 d. UAB „General Financing“ išplatintas pranešimas ne visiškai atitinka tikrovę.

REKLAMA

„Pažymų apie pirktą kompiuterį ir gyventojo patirtas išlaidas VMI nereikalauja. Šią informaciją inspekcijai privalo pateikti tretieji šaltiniai - kompiuterių ir jų komponentų pardavėjai. O gyventojai, deklaruojantys pajamas elektroniniu būdu, ją gali rasti Elektroninės deklaravimo sistemos (toliau – EDS)“, - aiškina VMI viršininko pavaduotojas Dainius Daugirda.

Nuo 2006 metų mokesčių mokėtojai apie savo gautas su darbo santykiais susijusias pajamas ir patirtas išlaidas, apie kurias pranešė gyvybės draudimo bendrovės, kredito įstaigos ir lizingo bendrovės, Lietuvos valstybinio mokslo ir studijų fondas, universitetai ir kolegijos, Lietuvoje įregistruoti pensijų fondai gali gauti iš VMI.

REKLAMA
REKLAMA

Patogiausia tai padaryti prisijungus prie VMI elektroninio deklaravimo sistemos (skyrelis – „Pažymos“). Informaciją suteikia ir apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų specialistai. Visais Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo klausimais taip pat konsultuojama nemokamu Mokesčių informacijos telefonu 1882.

Anksčiau naudotų pažymų apie pajamas ir išlaidas mokesčių inspekcijai pristatyti nebereikia.

Šiemet gyventojai, deklaruojantys pajamas, EDS ras informaciją ir apie pajamų mokesčio sumą, sumokėta už verslo liudijimą, taip pat gyventojo nekilnojamojo turto pardavimo ar kitokio perleidimo nuosavybėn pajamas.

Šiemet pajamas deklaravo 212 tūkst. mokesčių mokėtojų. Beveik 97 proc. iš jų tai padarė elektroniniu būdu. Valstybinė mokesčių inspekcija jau grąžino 45,9 mln. Lt gyventojų pajamų mokesčio permokos 60,8 tūkst. mokesčių mokėtojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų