REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) žvilgsnis nukrypo į internetinių svetainių savininkus, kurie nuolat gauna pajamų už reklamą tinklapyje, tačiau nemoka jokių mokesčių valstybei.

REKLAMA
REKLAMA

Inspekcija planuoja įdiegti elektroninės komercijos galimos neregistruotos prekybos atvejų nustatymo bei kontrolės sistemą, nes analizės apie svetainių kūrėjų finansinius srautus inspekcija šiuo metu neturi, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

REKLAMA

Pernai nustatyti keli atvejai, kai žmonės vertėsi neregistruota tokios rūšies ekonomine veikla ir nedeklaravo pajamų.

„Šiems asmenims buvo surašyti Administracinės teisės pažeidimo protokolai, o iš nelegalios veiklos gautos pajamos konfiskuotos“, - pasakoja VMI Kontrolės departamento direktorius Artūras Klerauskas, tačiau atsisako atskleisti, kiek pajamų buvo konfiskuota ir kokios baudos skirtos.

„Jaunuoliai, greičiausiai moksleiviai, uždirba po 100 litų per mėnesį ir tuo džiaugiasi, tačiau jau yra žmonių, kurie nuolat gauna po kelis tūkstančius litų“, - aiškino reklamą internete parduodančios bendrovės „Ad.net“ verslo plėtros vadovas Deividas Talijūnas.

Jis tvirtina, kad jų įmonė, prieš išmokėdama pinigus svetainės savininkui už reklamos įdėjimą jo tinklalapyje, reikalauja pateikti individualiosios veiklos pažymėjimą, kitaip nebūtų galima pateisinti išlaidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų