REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sugriuvo lenkų viltys rekonstruoti Žalgirio lauką, kur 1410 metais lietuvių ir lenkų jungtinė kariuomenė sutriuškino kryžiuočius, rašo dienraštis „Rzeczpospolita“.

REKLAMA
REKLAMA

2010 metais garsių kautynių vietoje už 10 mln. eurų (34,6 mln. litų) turėjo būti pastatytas naujas muziejus, automobilių stovėjimo aikštelės ir prekybos centrai. Tačiau dėl Lenkijos kultūros ministerijos aplaidumo rekonstrukcijos projektas iki šiol neparengtas.

REKLAMA

Nors iki jubiliejinių iškilmių laiko dar yra, tačiau jau aišku, kad naujo muziejaus tikrai nebus.

Minint Žalgirio mūšio 595-ąsias metines tuometinis Varmijos Mozūrų vaivados pavaduotojas, dabartinis Lenkijos kultūros viceministras Piotras Zuchowskis (Piotras Žuchovskis) viešai pareiškė, jog mūšio jubiliejus taps grandioziniu renginiu, kuriame ne tik dalyvaus didelės Europos šalių delegacijos, bet bus ir pertvarkyta mūšio vietos aplinka.

Kiekvienais metais į garsiausio viduramžių mūšio vietą liepos 15-ąją susirenka tūkstančiai žmonių, o iš visos Europos suvažiavę „riteriai“ surengia kautynių inscenizaciją, kurioje, kaip visada, laimi jungtinė lietuvių ir lenkų „kariuomenė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų