REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijoje atskleista žymaus prancūzų rašytojo Antoine‘o de Saint-Exupéry mirties paslaptis: 88 metų buvęs Liuftvafės lakūnas Horstas Rippertas prisipažino 1944 m. virš Viduržemio jūros numušęs Saint-Exupéry pilotuojamą naikintuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pranešė Vokietijos dienraštis „Handelsblatt“. H. Rippertas pareiškė, kad 1944 m. liepos 31 d. netoli Tulono pastebėjo prancūzų naikintuvą ir numušė jį virš Viduržemio jūros.

REKLAMA

„Aš pamačiau ant naikintuvo prancūzų atpažinimo ženklą, ir atsidūręs jam už nugaros jį numušiau“, - sakė buvęs Vokietijos karo lakūnas.

Pasak H. Ripperto, Saint-Exupéry buvo vienas mėgiamiausių jo rašytojų. „Jei būčiau žinojęs, kad tai buvo Saint-Exupéry, aš jokiu būdu nebūčiau į jį šaudęs“, - prisipažino Liuftvafės veteranas. Pasak jo, tai, kad jis numušė Saint-Exupéry pilotuojamą lėktuvą, sužinojęs gerokai vėliau.

Iki šiol buvo žinoma, kad Antoine‘as de Saint-Exupéry dingo be žinios 1944 m. vasarą, pakilęs į žvalgomąjį skrydį Marselio apylinkėse. Jo mirties kaltininką pavyko rasti knygos „Saint-Exupéry: paskutinė paslaptis“ autoriams Lucui Vanrellui ir Lino von Gartzenui. Ši knyga kovo 20 d. bus išleista Prancūzijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų