REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kodėl visa Europa gali žiūrėti lenktynes savo nacionaline kalba, o mes – ne? <...> Mes esame įkaitai Seimo narių darbo broko“, – piktinosi trečiadienį prie Seimo piketą surengę lenktynių „Formulės 1“ aistruoliai.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šio sekmadienio lenktynes jie galės matyti tik po 23 val. Mat pagal Alkoholio kontrolės įstatymą bet kokia svaigalų reklama eteryje galima tik po 23 val. „Formulę 1“ remia alkoholinis gėrimas „Martini“.

REKLAMA

Trečiadienį prie Seimo rūmų susirinkę saujelė aistruolių tvirtino tenorintys „sugrąžinti tiesiogines sporto transliacijas“. Piketuotojų vardu kalbėjęs Egidijus Haroldas Petruitis teigė, kad tai pirmoji jų protesto akcija, bet tikrai ne paskutinė, jeigu padėtis nesikeis.

Kiti jaunuoliai sakė negalintys taip vėlai vakare žiūrėti varžybų, nes kitą rytą jiems reikia eiti į mokyklą.

„Tegu jie (Seimas – Alfa.lt) leidžia tiesiogines transliacijas, o paskui ginčijasi, tobulina įstatymus. Sutinku, kad alkoholizmas didelė bėda, bet su ja reikia kitais būdais kovoti“, – teigė E. H. Petruitis.

REKLAMA
REKLAMA

Sporto aistruolių piketas netrukus virto karštu ginču su alkoholio reklamos draudimo šalininkais. Jie tikino, jog liberalizuoti Alkoholio kontrolės įstatymo negalima, nes kitaip esą bus grąžinta visa svaigalų reklama, kad jau vaikai geria alų.

„Ar mes jums panašūs į alkoholikus?“ – ginčijosi „Formulės 1“ gerbėjai.

Seimas pernai priėmė daug diskusijų Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, pagal kurias nuo šių metų sausio 1 dienos Lietuvoje draudžiama bet kokia alkoholinių gėrimų reklama televizijoje ir radijuje nuo 6 iki 23 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų