REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai per Eurolygos E grupės rungtynes po itin dramatiškos kovos rezultatu 87:84 (18:26, 20:20, 25:24, 24:14) palaužė Stambulo „Fenerbahče-Ulker“ ir išsaugojo galimybes patekti į ketvirtfinalį. Tačiau tam po savaitės neužteks vien pergalės prieš Salonikų „Aris“. Dar reikės ir „Fenerbahče-Ulker“ krepšininkų pralaimėjimo namie Vitorijos „Tau Ceramicai“.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš rungtynes

Prieš 2 savaites šių komandų mačas Turkijos sostinėje baigėsi skandalinguoju pratęsimu ir šeimininkų pergale rezultatu 95:91. Tad šiandien vilniečiams būtų idealu ne tik laimėti, bet ir padaryti tai 5 taškų skirtumu, kad įgytų pranašumą prieš varžovus pagal tarpusavio rungtynių rezultatus.

REKLAMA

Per pirmuosius 4 turus turkai iškovojo 2 pergales, vilniečiai – vieną.

„Kas nors gali sakyti, kad tai svarbiausios sezono rungtynės. Mano nuomone, šį sezoną jau sužaidėme 6 itin svarbius mačus - tokius pat, kaip ir šis. Aišku, visi supranta, kad pergalės kaina yra labai didelė. Mes pralaimėjome 2 rungtynes išvykoje, nors galėjome bent vienerias laimėti. Tačiau ir tada mes tapome stipresni, nes prisiderinome prie žaidimo be traumuotų krepšininkų. Žaisime namie, todėl turime laimėti“, - taip prieš rungtynes kalbėjo vilniečių strategas Aleksandras Trifunovičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Visos Eurolygos rungtynės yra svarbios, tačiau šios yra ypatingos dėl abiejų susitinkančių komandų padėties grupėje, - kiek kitaip mačo svarbą apibūdino „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Hollisas Price‘as. – Išvykoje pralaimėjome 4 taškais, todėl būtų puiku namie laimėti didesniu skirtumu. Tačiau pirmiausiai reikia tiesiog laimėti.“

Turkų vyriausiasis treneris Bogdanas Tanjevičius taip pat jaučia įtampą: „Tai bent rungtynės. Tai daugiau nei rungtynės. Turėsime stengtis, kaip niekada iki šiol, kad iškovotume taip reikalingą pergalę. Esame pasirengę kovai. „Lietuvos rytas“ puls, o mums reikės juos sustabdyti. Komandų galimybes nugalėti vertinu lygiai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynės

Pirmuosius taškus pelnė varžovai, tačiau du taškus su pražanga pelnęs Chuckas Eidsonas persvėrė rezultatą vilniečių naudai - 3:2. Sužaidus 3 minutes, Kenanas Bajramovičius pelnė 2 taškus ir rezultatas tapo 6:4. Tiesa, netrukus Omero Onano tritaškis išlygino jį - 7:7. Iki pirmojo kėlinuko likus kiek mažiau nei 3 minutėm varžovai pelnė 2 taškus ir rezultatas tapo 19:14 turkų naudai. Jacksonas Vromanas netrukus, po įspūdingo K.Bajramovičiaus perdavimo, sušvelnino skirtumą iki minimumo, tačiau čia pat varžovai jį padidino iki trijų taškų, o Willie Solomono tritaškis "Fenerbahče-Ulker" ekipai suteikė 6 taškų persvarą - 24:18. Po pirmojo ketvirčio - varžovų pranašumas 26:18.

REKLAMA

Antrąjį kėlinuką tritaškiu pradėjo H. Price‘as, sumažindamas atsilikimą iki 5 taškų, bet tuo pačiu atsakė ir varžovai - 29:21. Čia pat Artūras Jomantas pataikė tritaškį, o tuo pačiu metu varžovai dar ir prasižengė, o kamuolys atiteko "Lietuvos rytui". Dar vieną ataką vilniečiai išnaudojo pelnydami 2 taškus. Sužaidus daugiau nei pusę kėlinuko, Terrellas Kinsey pataikė iš toli ir Stambulo klubas pirmąkart rungtynėse pasiekė dviženklį pranašumą - 39:29. H.Price‘o tritaškis iki didžiosios pertraukos likus dviem minutėm sumažino deficitą iki 9, tačiau ir vėl varžovai atsakė sėkminga ataka. Ilsėtis komandos išėjo varžovams esant priekyje 46:38.

REKLAMA

Didžiosios pertraukos metu tarp kelių "Lietuvos ryto" sirgalių ir apsaugos įvyko konfliktas, kurio metu sirgaliai buvo išvesti iš aikštės.

Trečiojo kėlinuko pradžioje skirtumas tarp komandų išsilaikė apie 10 taškų, tačiau po A.Jomanto dvitaškio su pražanga komandas skyrė 6 taškai - 45:51., o K.Bajramovičiaus tritaškis deficitą "nupjovė" jau iki 3 taškų (48:51). Dėka įspūdingai gynyboje žaidusio A.Jomanto vilniečiams netrukus pavyko priartėti ir iki 1 taško, bet "Siemens" arena nutilo, kuomet varžovai prisiminė apie savo atakas iš toli - 53:50. Ch.Eidsono tritaškis po minutės pertraukėlės išlygino rezultatą (55:55), bet T.Kinsey atsakė dėjimu. Iki ketvirčio pabaigos likus žaisti 3 minutes, M.Anisimovas persvėrė rezultatą "Lietuvos ryto" naudai - 59:57. Deja, netrukus du iš eilės varžovų tritaškiai leido "Fenerbahče-Ulker" ekipai susigrąžinti solidesnį pranašumą - 65:59, o po trijų ketvirčių rezultatas buvo 70:63 turkų naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtąjį kėlinuką pradėjo du T.Kinsey baudos metimai. Abejotinais teisėjų sprendimais varžovai pasinaudodavo ne visada, tuo tarpu "Lietuvos rytas", po dviejų K.Bajramovičiaus baudos metimų, sumažino atsilikimą iki 4 taškų - 68:72. Ketvirtyje sužaidus 5 minutes, rezultatas buvo 79:72 Stambulo ekipos naudai, tačiau tritaškį čia pat pataikė H.Price‘as ir komandas skyrė vėl tie patys 4 taškai - 75:79. Iki susitikimo pabaigos likus žaisti 3 minutes, iš toli pataikė H.Price'as, persverdamas rezultatą "Lietuvos ryto" naudai - 80:79. M.Lukauskio du baudos metimai vilniečiams suteikė 3 taškų persvarą - 82:79. Likus minutei, M.Lukauskis pataikė iš toli ir rezultatas tapo 87:82, dvitaškiu atsakė varžovai. Paskutinės atakos metu "Lietuvos rytas" turėjo šansą padidinti savo skirtumą iki 5 ar 6 taškų, tačiau sėkmingos atakos surengti jiems nepavyko.

REKLAMA

Likusios galimybės

Jei po savaitės „Lietuvos rytas“ laimės namie prieš „Aris“, o „Tau Ceramica“ išvykoje įveiks turkus, į ketvirtifinalį pateks mūsiškiai. Jei turkai įveiks ispanus, vilniečiai liks už ketvirtfinalio borto. Kaip dabar neprisiminti to skandalingojo pratęsimo? Jei jo nebūtų buvę, vilniečiai turėtų pranašumą prieš turkus.

Yra ir dar viena galimybė: ispanai įveikia turkus, bet vilniečiai pralaimi graikams. Tokiu atveju skaičiuotųsi „Lietuvos ryto“, „Fenerbahče-Ulker“ ir „Aris“ tarpusavio mačų balansas. Pagal jį dabar vilniečių pelnytų ir praleistų taškų santykis yra +14, turkų - +8, o graikų - -22. Tad ispanų pergalės Turkijoje atveju, „Lietuvos rytas“ galėtų net pralaimėti „Aris“ ekipai 5 taškų skirtumu ir vis tiek užimtų antrąją vietą grupėje.

REKLAMA

Po rungtynių

„Negaliu būti visiškai patenkintas pergale, kadangi mums pritrūko dviejų taškų, - po mačo spaudos konferencijoje sakė A. Trifunovičius. - Intriga grupėje išlieka iki paskutinio mačo. Mes, deja, siekiame vietos ketvirtfinalyje pačiu sunkiausiu keliu.“

Pasak A. Trifunovičiaus, pirmojo trečiadienio mačo pusė arenos šeimininkams buvusi bloga - varžovai netrukdomai mėtė iš įvairių padėčių, šeimininkai nesigynė taip, kaip buvo sutarta prieš rungtynes. Antrojoje rungtynių dalyje žaidimas pagerėjęs, tačiau 5-6 klaidos elementariose situacijose perduodant kamuolį neleido iškart perimti iniciatyvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad nepralaimėjome, nepasidavėme varžovui bei tęsiame kovą dėl vietos ketvirtfinalyje“,- rungtynes reziumavo "Lietuvos ryto" treneris.

Pasak jo, jau savaitgalį mankštintis turėtų pradėti traumą gydytis baigiantis Marijonas Petravičius, o Matthew Nielsenas savaitę dar tikrai nesitreniruos.

„Šįvakar buvo geros, atkaklios rungtynės. Abi komandos išsaugojo galimybę patekti į ketvirtfinalį“,- spaudos konferencijoje kalbėjo B. Tanjevičius.

Turkų treneris vylėsi, jog namie pavyks nugalėti Vitorijos krepšininkus.

„Nesu patenkintas galutiniu rezultatu, tačiau pralaimėjimas trimis taškais, mūsų atveju, geriau nei penkiais“,- diplomatiškai pažymėjo varžovų treneris.

REKLAMA

Trečiadienio rungtynės

E grupė


Lietuvos rytas – Fenerbahče-Ulker 87:84

Tau Ceramica – Aris 90:74 (Tau Ceramica: Simas Jasaitis - 7)

1. Tau Ceramica 5 pergalės ir 0 pralaimėjimų

2. Fenerbahče-Ulker 2 ir 3

3. Lietuvos rytas 2 ir 3

4. Aris 1 ir 4

G grupė

CSKA – Unicaja 93:70 (CSKA: Ramūnas Šiškauskas - 6 ir 7 atk.k.; CSKA užsitikrino vietą ketvirtfinalyje)

Lottomatica - Barcelona 68:63

1. CSKA 4 ir 1

2. Barcelona 2 ir 3

3. Unicaja 2 ir 3

4. Lottomatica 2 ir 3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų