REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį su Lietuvos Konstitucinio Teismo teisėjais susitiko Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) pirmininkas Žanas Polis Kosta (Jean-Paul Costa), pranešė Konstitucinio Teismo atstovai spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Svečias džiaugėsi geranoriškais ir glaudžiais EŽTT ir Lietuvos Konstitucinio Teismo santykiais ir dėkojo Lietuvos Konstituciniam Teismui už galimybę apsilankyti Lietuvoje: „Atvykau čia tam, kad savo akimis įsitikinčiau, kaip saugoma teisės viršenybė ir ginamos žmogaus teisės.“ Jis pabrėžė, kad EŽTT ir Lietuvos Konstitucinis Teismas siekia bendrų tikslų.

REKLAMA

Pasak EŽTT pirmininko, ne tik Lietuvoje, bet ir jo gimtojoje Prancūzijoje vyksta diskusijos, ar reikia įvesti individualų konstitucinį skundą. Vokietijoje ir Ispanijoje, kur yra individualus konstitucinis skundas, ginčai išsprendžiami nacionaliniu lygiu, todėl mažiau žmonių kreipiasi į EŽTT.

Ž. P. Kosta Lietuvos Konstituciniame Teisme perskaitė paskaitą tema „Žmogaus teisių padėtis pereinamojo laikotarpio šalyje“.

Ketvirtadienį po pietų EŽTT pirmininką priims prezidentas Valdas Adamkus, premjeras Gediminas Kirkilas, Seimo vadovas Viktoras Muntianas, penktadienį – teisingumo ministras Petras Baguška.

Ž. P. Kosta EŽTT teisėju nuo Prancūzijos buvo paskirtas 1998 m. 2000 m. gegužę jis išrinktas EŽTT kolegijos pirmininku, 2001 m. lapkritį – EŽTT pirmininko pavaduotoju. EŽTT Teismo pirmininku (trejų metų kadencija) pradėjo dirbti 2007 m. sausio 19 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų