REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekilnojamojo turto agentūrų atstovai teigia, kad pigiau kainuojantis būstas užsienyje yra mitas.

„Jeigu lyginame nekilnojamąjį turtą skirtinguose miestuose, svarbiausia yra vieta. Kai kas mėgina palyginti obuolį su apelsinu - butą prasčiausiame Stokholmo rajone su normaliu rajonu Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingiausia būtų lyginti vidurkius - ir būsto kainos, ir atlyginimų, ir pragyvenimo išlaidų“, - „Lietuvos ryto“ priedui „Būstas“ sakė nekilnojamojo turto bendrovės „Remax Baltic“ regiono direktorius Eythoras Edvardssonas (Eitoras Edvardsonas). Anot jo, Vilniuje būstas labai brangus.

REKLAMA

„Bet tam yra priežasčių. Vilnius kur kas mažesnis už Stokholmą, Londoną, Amsterdamą ir kitus miestus, su kuriais jį mėgstama lyginti“, - tvirtino E.Edvardssonas.

Vilniaus plėtra vyksta labai lėtai, o būsto paklausa augo žaibiškai. Dėl to kalta Vilniaus valdžia, stabdžiusi planavimo procesus. Tai lėmė kainų šuolį.

Anot E.Edvardssono, Vilniaus senamiestis - išties įspūdingas. Jis didelis, čia daug nuostabių pastatų, kuriuose butai kainuoja labai brangiai ir niekada nepigs. O tai labai pakelia būsto kainų vidurkį mieste.

Nepaisant to, vidutinė būsto kaina, įvertinus ir prestižinius butus Senamiestyje, ir naujos statybos butus miesto pakraščiuose, skiriasi du kartus. Stokholmo naudai.

„Remax“ duomenimis, įrengtą 60 kv. m ploto butą Vilniuje galima įsigyti vidutiniškai už 470 tūkst. litų, o Stokholme - už 1,1 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų