• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dienraštis „Guardian“ paskelbė, kad naujai išrinktas Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas yra žemiausias prezidentas pasaulyje. Jo ūgis – 162 centimetrai.

REKLAMA
REKLAMA

Ši naujiena turėtų nustebinti Rusijos piliečius, nes neseniai įvykusių rinkimų agitacinėje medžiagoje D. Medvedevas stovėdavo petys petin su Vladimiru Putinu. Iš tikro tai tėra vaizdinės manipuliacijos – V. Putinas yra aštuoniais centimetrais aukštesnis už savo įpėdinį.

REKLAMA

„Guardian“, remdamasis tinklapio shortsupport.org duomenis, padarė išvadą, kad D. Medvedevas tapo žemiausiu prezidentu pasaulyje. Su tam tikra išlyga – pirmą vietą jis dalijasi su Šiaurės Korėjos vadovu Kim Dzong Ilem. Neaukštų prezidentų grupėje taip pat yra Prancūzijos ir Lenkijos prezidentai - Nicolas Sarkozy ir Lecho Kaczyńskio ūgis – 168 centimetrai.

Bet visi šie politikai yra tikri gigantai, jei stovėtų šalia Benito Juarezo, XIX amžiaus Meksikos prezidentu (135 centimetrai), Engelbertu Dollfussu, Austrijos kancleriu 1932-34 metais (148 cm), Davidu Ben-Gurionu, pirmuoju Izraelio premjeru (150 cm) ar Jaseru Arafatu, Palestinos lyderiu (155 cm).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų