REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiųmečiuose Seimo rinkimuose partija „Tvarka ir teisingumas“ tikisi laimėti mažiausiai 50 vietų iš 141-os ir dalyvauti sudarant Vyriausybę, skelbia „Alfa.lt“.

REKLAMA
REKLAMA

 Dėl valdymo partija derėsis su visomis politinėmis jėgomis. „Tvarkiečių“ vadovas Rolandas Paksas dėl visų Lietuvos bėdų – nuo emigracijos iki energetikos – apkaltino, jo žodžiais tariant, bendrą socialdemokratų ir konservatorių valdymą.
„Norėčiau 75–ių, tikiuosi – 50–ies“, – apie planuojamą partijos Seimo narių skaičių po spalį vyksiančių rinkimų kalbėjo R. Paksas.

REKLAMA

Netrukus partija turėtų paskelbti savo šešėlinį ministrų kabinetą, kuriame bus partijos kandidatai tapti premjeru bei ministrais po Seimo rinkimų.

Partija šeštadienį galutinai pakeitė savo pavadinimą į „Tvarka ir teisingumas“. Anot R. Pakso, partijoje išliks liberaliai demokratiškos centro dešinės vertybės, bet pavadinimas keičiamas, norint jį susieti su programa.

„Tvarkiečių“ kandidatai – kiekvienoje apygardoje

Kongrese partija patvirtino 63 kandidatus vienmandatėse apylinkėse, likusių aštuonių kandidatų dar dairomasi. Pats R. Paksas rinkimuose nedalyvaus.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp kandidatų į parlamentą – meras pagėgiškis Kęstas Komskis, taip pat atsistatydinęs brigados generolas, vienas Lietuvos sausumos kariuomenės kūrėjų Česlovas Jezerskas, kandidatuosiantis Vilkaviškio apygardoje.

Sąraše yra visi Seimo „tvarkiečių“ frakcijos nariai, išskyrus J. Veselką. „Dar diskutuojame su juo“, – Alfa.lt aiškino partijos rinkimų štabo vadovas Valentinas Mazuronis.

Sąraše taip pat yra keli savivaldybių tarybų nariai, tarp jų – vilnietis Jonas Juodka, kauniečiai Loreta Lekienė, Algimantas Mileika ir Leonardas Gineika, šiauliečiai Vidmantas Japertas, Daiva Matonienė, panevėžietis Kastytis Vainauskas.
Sostinės Naujamiesčio apylinkėje yra keliamas 28–erių V. Mazuronio sūnus Andrius. Jis prieš ketverius metus nesėkmingai bandė patekti į parlamentą Vilniaus–Trakų vienmandatėje apylinkėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos sąrašas daugiamandatėje apygardoje bus paskelbtas paskutinėmis dienomis prieš pateikimo terminą. R. Paksas tvirtino, kad jo eiliškumas dar nežinomas – jis priklausysiąs nuo pretendentų darbo vienmandatėse apylinkėse kokybės.

Paksas: visos blogybės – socdemų ir konservatorių kaltė

Šeštadienį R. Paksas teigė, kad visos šalies blogybės – nuo emigracijos iki energetikos atidavimo – yra kilusios dėl projekto 2K – konservatorių ir socialdemokratų bendro valdymo.

Savo kalboje R. Paksas skelbė, kad būtent partija „Tvarka ir teisingumas“ yra ta jėga, kuri gali sustabdyti betvarkę ir „bezpiedielą“ Lietuvoje, atimti valstybę iš oligarchų ir grąžinti ją žmonėms, užtikrindama tolesnę demokratinės, o ne oligarchinės valstybės raidą.

REKLAMA

Anot jo, įvyko tylus, klastingas nomenklatūrininkų perversmas, dėl kurios gerai organizuota mažuma virto politine dauguma, o šalis yra valdoma, kai „Siemens“ arenos ložėje verslo reikalus tvarko ir postus bei pinigus skirsto „premjeras, prezidentas, dienraščio savininkas ir vienas kitas prekybos magnatas.

„Lietuvą apkėtojo senieji nomenklatūrininkai ir rezervistai, partijos sekretoriai ir instruktoriai, padedami naujai prisišliejusių, finansuojami verslo magnatų ir siekiantys bendrų su jais tikslų. Jie pajungė savo tikslams Lietuvos jėgos struktūras. Jie sudarė slaptus sandorius su žiniasklaida, pavirtusia verslu. Žingsnis po žingsnio, afera po aferos, jie privatizavo viešbučius ir gamyklas, pardavė ką norėjo, kam norėjo ir už kiek norėjo. <...> Pakėlė galvas žydrieji albinosai ir mažieji napoleonai, partines mokyklas baigę restauratoriai ir teisėsaugą valdantys ekskomisarai“, – teigė R. Paksas.

REKLAMA

Koalicija – tik po rinkimų

Per rinkimus partija su niekuo nesirengia bendradarbiauti – derybos dėl galimos koalicijos prasidės naktį po antrojo rinkimų turo, sakė R. Paksas.

„Neatmetame galimybė eiti į koaliciją po rinkimų su bet kuria partija. Labai nesinorėtų, kad reikėtų eiti su socialdemokratais ar konservatoriais, bet tokios galimybės neatmetu“, – sakė R. Paksas.

Kongrese dalyvavę „darbiečių“, valstiečių liaudininkų bei liberalcentristų vicepirmininkai partijai linkėjo sėkmės ir kalbėjo apie susidomėjimą jungtis su „tvarkiečiais“ į koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turime visas galimybes kartu dirbti po rinkimų“, – Viktoro Uspaskicho žodžius perdavė „darbietis“ Vydas Gedvilas.
„Programose – daugybė bendrų dalykų. Bendrų vertybių pagrindu tikrai galėtume atnaujinti bendradarbiavimą“, – sakė liberalsąjūdietis Gintautas Babravičius.

„Valstietis“ Bronius Ropė kalbėdamas pabrėžė, kad „tvarkiečiams“ reikės 93 balsų Seime, kad pakeistų Konstituciją ir leistų R. Paksui dalyvauti prezidento rinkimuose 2009–aisiais.

R. Paksas žada, kad rinkimų kampanija bus graži, spalvinga, nematyta Rytų Europoje.

Andrius Sytas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų