REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po neblaivios kelionės į namus iš tarnybinės komandiruotės Olandijoje parlamentarui Remigijui Ačui teks aiškintis ir Seimo, ir savo partijos frakcijos vadovams, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar dienraštis pranešė, kad pasisvečiavęs Olandijoje, kur lankėsi su Seimo ir Valstybės kontrolės delegacija, parlamentaras R.Ačas į Vilnių grįžo itin keistos būklės.

REKLAMA

Dar laukiant lėktuvo Amsterdamo oro uoste liberaldemokratas atkreipė ne vieno į Vilnių susiruošusio skristi keleivio dėmesį. Žmonėms pasirodė, kad politikas pernelyg įkaušęs.

Keistai R.Ačas elgėsi ir Vilniaus oro uoste - į Labai svarbių asmenų salę Seimo narys ėjo netvirtu žingsniu, o už teritorijos vartų laukiančiam ir įstatymo leidėją matančiam „Respublikos“ žurnalistui jis telefonu sakė, kad dar tebėra... Olandijoje.

Vėliau R.Ačas išjungė telefoną, o pakviestas pasikalbėti akis į akį pasislėpė. Kai pagaliau pavyko su Seimo nariu susisiekti paskambinus jo kolegai Artūrui Skardžiui, liberaldemokratas žurnalisto domėjimąsi pavadino „provokacija“. Politiko kalba skambėjo nerišliai, į daugelį klausimų jis atsakydavo „nesupratau“.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas vakar „Respublikai“ sakė, kad kol kas neturėjo galimybės pasikalbėti su parlamentaru R.Aču, tačiau stengsis tokį susitikimą surengti artimiausiu metu. Parlamento vadovo teigimu, „akivaizdu, kad toks pokalbis bus“.

„Su Remigijumi mes, žinoma, kalbėsime, o šį atvejį man dar sunku vertinti, - teigė V.Muntianas. - Jeigu Seimo narys išties buvo tokios būklės, tai labai negerai. Parlamentarai pirmiausia privalo žinoti, ką reiškia jiems suteiktas tautos pasitikėjimas ir išrinkimas į Seimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors trečiadienio vakarą R.Ačas „Respubliką“ bandė įtikinti, kad jau vėlus metas, tad jis jau poilsiauja, V.Muntianas tokią parlamentaro gynybą atmetė.

„Seimo nariai neturi tokio laiko, kurį galėtume pavadinti „ne darbo“, - teigė Parlamento vadovas. - Seimas veikia nuolat, tad parlamentaras, turintis mandatą, šias pareigas eina visada. Net ir privačioje erdvėje, namuose Seimo narys turi elgtis tinkamai“.

Liberaldemokratų frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis vakar taip pat dar nebuvo susitikęs su partijos kolega R.Aču, tačiau apie šį nemalonų įvykį stengsis pasikalbėti jau per artimiausią susitikimą.

REKLAMA

„Jeigu atsitiko taip, kad žmogus būdamas neblaivus viešose vietose rodėsi ir matėsi - be abejonės, vertinu blogai, - „Respublikai“ sakė V.Mazuronis. - Ir R.Ačas, ir bet kuris kitas pilietis privalo viešose vietose save ir savo veiksmus kontroliuoti, o pasirodyti neblaiviam neleidžia įstatymai. Politikams, Seimo nariams ši taisyklė galioja ypatingai“.

V.Mazuronis teigė, kad pats nėra abstinentas, tačiau pobūviuose ar priėmimuose alkoholiu nepiktnaudžiauja.

„Jeigu atitinkamoje vietoje ir su saiku - problemų niekada nekils ir čia nėra nieko bloga, - sakė liberaldemokratų vadovas Seime. - Bet jeigu tai daroma viešai ir dideliais kiekiais, bet kuris žmogus savęs nebevaldys, o aplinkiniams bus nemalonu“.

Julius Girdvainis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų