• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl nesutvarkytų seniūnijų kelių autobusų vairuotojai negali laikytis eismo grafiko, o moksleiviai netenka galimybės atvykti į pamokas. 

REKLAMA
REKLAMA

Biržų rajono keliai sunkiai pravažiuojami visais metų laikais. Jų būklė kone prasčiausia visoje šalyje.
Nespėja persėsti

REKLAMA

Rajono pakraščiuose gyvenantys, bet Biržų mokyklose besimokantys moksleiviai dažnai patiria nepatogumų, kol pasiekia mokyklas. Pagrindinė nemalonumų priežastis - vėluojantys autobusai.

Apie tai praėjusį antradienį pasakojo ir „Aušros" vidurinės mokyklos dvyliktokė Edita Augustavičiūtė. Mergina pasakojo gyvenanti Papilio seniūnijos Mikalių kaime. Kad pasiektų Biržus, ji 7.12 valandą turi įsėsti į autobusą, kuris veža į Papilį. Po to, 7.20 valandą, tenka persėsti į kitą autobusą ir juo važiuoti į miestą. Deja, dažniausiai dvyliktokė nesuspėja į kitą transporto priemonę, nes į Šležių kaimo stotelę pirmasis autobusiukas pavėluoja - kartais aštuonias minutes, kartais ir gerokai daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Abiturientė stebėjosi tokiu vairuotojų nepunktualumu. Ji sakė, jog pastarosiomis savaitėmis vėlavimui lyg ir neturėtų būti priežasčių, nes keliai nėra slidūs, matomumas irgi neblogas.

„Turi būti mokiniams suteiktos galimybės nuvažiuoti į mokyklą", - neabejojo dvyliktokė.

Kaltino seniūnijų kelius

Biržų autobusų parko Eksploatacijos skyriaus viršininkas Kęstutis Jasilionis sakė žinantis apie autobusų vėlavimus. „Su kelininkais susitarti įmanoma, o kur tik seniūnijos keliai - ten ir problemos", - aiškino viršininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Važiuodami maršrutu Gajūnai - Kraštai - Skrebiškis - Papilys, vairuotojai nuo Skrebiškio kaimo penkis kilometrus suka į šalį. Kelias pro Šležius, kur autobuso laukia ir Mikalių kaimo vaikai, pasak K. Jasilionio, yra labai prastas, visai netvarkomas. Minėta kelio atkarpos dalis priklauso Papilio seniūnijai. Retai greideriuojamas ir kitas šios seniūnijos kelias Laužadiškis - Paškučiai - Skrebiškis.

Viršininkas peikė ir Nemunėlio Radviliškio seniūnijos kelią, vedantį į Nemunėlio Radviliškį pro Suostą ir Kočėnus. Pastaruoju žvyrkeliu, pasak K. Jasilionio, vaikus vežti netgi nesaugu, nes pilna didžiausių duobių. Ne kartą apie minėtas problemas, pasak viršininko, buvo kalbėta su minėtų seniūnijų vadovais. Jie abu teisinasi, jog kelių greideriavimui neturi lėšų.

REKLAMA

Seniūnijos prašo pinigų

„Problema tikrai yra", - sutiko Papilio seniūnas Gediminas Arnašius. Jis sakė, jog minėti vieškeliai nugreideriuoti praėjusį antradienį. Tačiau dar liko vandens išplautų didesnių duobių, kurioms užpilti reikia daug daugiau lėšų.

Nemunėlio Radviliškio seniūnas Giedrius Kubilius vakar sakė apie minimą problemą ką tik kalbėjęs su savivaldybės administracijos specialistais. Seniūnas svarstė, ar verta greideriuoti kelią, kai oro sąlygos labai nepalankios. Ar darbas tokiu metu nebūtų „pinigų išmetimas į balą". Reikėtų lukterėti nors truputį, kol vieškelis prasausės.

REKLAMA

Taip pat seniūnas pranešė, jog kaip tik vakar buvo pradėtas rengti raštas, kuriame savivaldybės prašoma skirti lėšų žvyrkelio Suostas - Kočėnai - Nemunėlio Radviliškis remontui. Pasak G. Kubiliaus, jau prieš porą metų buvo parengtas minėto kelio renovacijos projektas, kurio sąmata tuometinėmis kainomis siekė 300 000 litų.

Gražina Dagytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų