REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus fotografijos galerijoje atidaroma dviejų fotomenininkų – Romualdo Rakausko ir Gintaro Česonio – paroda.

REKLAMA
REKLAMA

Parodos sumanymas kilo atkreipus dėmesį į abiejų kauniečių fotografų gimtadienių datas. Praėjusių metų rugpjūtį R. Rakauskas šventė 66-ąjį, o G. Česonis spalį – 33-ąjį gimtadienį. Netikėtai atradę šį sutapimą, fotomenininkai sumanė surengti bendrą parodą, pavadinę ją simboline abiejų gimtadienių suma. Taip gimė parodos pavadinimas „99“.

REKLAMA

Abu fotomenininkai dirbo ir per savo sukaktuves, tad šio darbo rezultatus ir galės išvysti parodos lankytojai.

Fotografijos klasikas R. Rakauskas per savo gimtadienį lankėsi Ukmergės rajone, Pabaiske. Ten įamžino atlaidų dalyvius, aplinką ir nuotaiką. Tai – jo kuriamo ciklo „Atlaidai“ tęsinys. Menininkas jau sukūrė ne vieną ciklą: „Švelnumas“, „Žydėjimas“, „Įkvėpimo žemė“, "„Pavasario mergaitės“, o sulaukęs 66-ojo gimtadienio R. Rakauskas netikėtai nufotografavo ir keletą autoportretų, kurie taip pat bus eksponuojami parodoje.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais Kauno miesto įsimintiniausio menininko vardą pelnęs G. Česonis savo gimimo dieną fotografavo tėvo gimtinėje, Butrimonių kaime netoli Alytaus. Pasak G. Česonio, „fotografijoje egzistuoja tik viena akimirka, kuriai praėjus viskas baigta amžiams“. Gal todėl jo fotografijose įamžinti tėvo artimieji, o šie darbai dvelkia intymumu ir gerumu.

R. Rakausko ir G. Česonio fotografijų paroda „99“ Vilniaus fotografijos galerijoje veiks iki kovo 30 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų