REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Vyriausybė nutarė pakeisti Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 metų rugpjūčio 16 dienos nutarimą „Dėl sportininkų ir jų trenerių, gydytojų, masažuotojų ir mokslininkų skatinimo“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoje nutarimo redakcijoje numatyti du esminiai pakeitimai.

Pirma, jeigu tarptautinės sporto šakų organizacijos yra nepasirašiusios ir nesilaiko Pasaulinio antidopingo kodekso, šių sporto šakų sportininkams ir treneriams, gydytojams, masažuotojams ir mokslininkams negali būti mokamos premijos, o sportininkams - skiriamos valstybės stipendijos.

REKLAMA

Antra, pakeista neįgaliųjų sportininkų, jų trenerių, gydytojų, masažuotojų ir mokslininkų skatinimo tvarka praplečiant sporto varžybų, kai už jose iškovotus laimėjimus skiriamos premijos, skaičių.

Taigi premijos bus skiriamos ir už laimėjimus neįtrauktų į parolimpinių, kurčiųjų žaidynių programas sporto šakų pasaulio ir Europos čempionatuose.

Taip pat numatyta, kad tuo atveju, kai neįgaliųjų žaidynėse, čempionatuose komandų arba sportininkų skaičius neatitinka nutarimo reikalavimų (yra mažiau negu 12), neįgaliesiems sportininkams premijos vis tiek bus mokamos, tik proporcingai, atsižvelgiant į trūkstamą dalyvių skaičių, sumažintos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų