REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybiniams ir oficialiems vizitams skirtas lėktuvas atsiras tik po konsultantų skaičiavimų, kuris įsigijimo variantas - pirkimo, nuomos ar išperkamosios nuomos - Lietuvai yra optimaliausias.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia išvada padaryta po pirmadienį Susisiekimo ministerijoje vykusio ministerijos sekretoriaus Arvydo Vaitkaus, Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktoriaus pavaduotojo Alvydo Šumsko, Prezidentūros kanclerio Giedriaus Krasausko bei Užsienio reikalų ministerijos Protokolo skyriaus vadovo Dariaus Gaidžio susitikime.

REKLAMA

„Visų pirma, nėra atsakyta į klausimą ir nėra išanalizuota finansinė situacija, todėl yra labai įvairių galimų variantų. Ir įvertinus tą praktiką, kiek įvyko posėdžių ir kiek kalbėjo įvairių institucijų atstovai, šiandien ekonomiškai priimtiniausias ir efektyviausias mūsų valstybei variantas nėra išanalizuotas finansiškai.

Kadangi valstybės institucijose nėra pareigūnų, kurie galėtų atsakyti į visus klausimus (jie yra labai specifiniai, tai yra vis dėl to orlaivių klausimas), tai mes manome, kad reikėtų imtis skubos priemonių: rengti konkursą ir samdyti konsultantą, kuris galėtų mus pakonsultuoti, kaip yra užsienio valstybėse, kaimyninėse valstybėse“, - žurnalistams po posėdžio sakė A.Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA

A.Vaitkus negalėjo pasakyti, kiek lėšų galėtų pareikalauti pirmųjų Lietuvos valstybės atstovų vizitams skirtas lėktuvas - pasak sekretoriaus, ši užduotis taip pat bus skirta konsultantui.

Susitikime dalyvavęs Prezidentūros kancleris G.Krasauskas žurnalistams sakė, jog jo atstovaujamai institucijai svarbiausia, kad lėktuvas būtų techniškai tvarkingas, ženklintas Lietuvos valstybės simbolika, o paslaugos būtų teikiamos bet kada, kai prireikia.

Šiuo metu prezidento ir jo komandos komandiruotėms per metus prireikia apie 2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų