REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš VP grupės akcininkų Žilvinas Marcinkevičius pirmadienį ketina pasitraukti iš grupės kontroliuojamos bendrovės „NDX Energija“ valdybos.

REKLAMA
REKLAMA

Tai Ž.Marcinkevičius pareiškė per sekmadienį TV3 televizijos rodytą diskusijų laidą, kurioje buvo diskutuojama apie nacionalinio investuotojo bendrovę „Leo Lt“, kuri turėtų įgyvendinti naujos atominės elektrinės statybos ir elektros jungčių su Lenkija ir Švedija projektus.

REKLAMA

„Rytoj yra paskutinė mano ir mano kolegų darbo diena „NDX Energijoje“. Mes užbaigiame šitą projektą, prasideda įgyvendinimas šito projekto, ateina nauji žmonės, kompetentingi ir labai stiprūs ir tikiuosi, kad jiems pavyks su pagrindiniu akcininku surasti vienokius ar kitokius sprendimus“, - laidoje sakė Ž.Marcinkevičius.

„Mes, šiandieninė „NDX Energijos“ valdyba, savo darbą ir funkcijas „NDX Energijoje“ baigėme“, o aš netrukus tikriausiai važiuosiu į Bulgariją“, - vėliau pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Be Ž.Marcinkevičiaus, VP grupės dešimtuko narys taip pat yra ir „NDX Energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Nedzinskas. Tikėtina, kad jis taip pat pasitrauks iš „NDX Energijos“ valdybos.

„NDX Energija“, kuri kontroliuoja skirstomųjų tinklų bendrovę VST pagal Seimo priimtą Atominės elektrinės įstatymą turėtų tapti Lietuvos Vyriausybės pagrindine partnere steigiant nacionalinio investuotojo bendrovę „Leo Lt“.

„Maximos“ savininkų valdomai „NDX Energijai“ pagal susitarimus su Vyriausybe turėtų priklausyti 38,3 proc. „Leo Lt“ akcijų, Vyriausybė turėtų valdyti 61,7 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų