REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietoj Sartų – į Lazdijus

Kol šilta žiema ir įnoringi orai veda į neviltį tradicinių žiemos lenktynių žirgais ant Sartų ežero organizatorius, vaišingi dzūkai patylom trina rankomis. „Kovo 1-ąją, kitą šeštadienį, kviečiame visus žirgų mylėtojus ir lenktyninių žirgų raitelius savo vežimaičius sukti Dzūkijon, į Lazdijų hipodromą – čia vyks jau šeštosios Respublikinės ristūnų žirgų lenktynės „Lazdijai-2008“, - sako Lazdijų rajono mero pavaduotojas Benius Rūtelionis.

REKLAMA
REKLAMA

Vicemeras B. Rūtelionis garantuoja, kad žirgų lenktynėms Lazdijuose nepamaišys niekas, bus daug prizų, putos šampanas.

REKLAMA

Gilias žirgininkystės tradicijas turintis Lazdijų rajonas yra vienas iš dviejų visoje šalyje, turintis pritaikytą hipodromo trasą, kurioje varžybos gali vykti bet kokiu metų laiku ir oru. Be Lazdijų, tokia trasa dar yra Utenoje.

„Lazdijai-2008” gali būti puiki alternatyva tiems, kurie nori, tačiau ne dėl organizatorių kaltės, o dėl įnoringų orų negali dalyvauti Sartų lenktynėse. Kaip ir kasmet, planuoja atvykti žirgai ir raiteliai iš visos Lietuvos. Mielų akiai ir „dūšiai“ vaizdų bei užsiėmimų žada ir vietos ūkininkai bei žirgininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Be ristūnų varžytuvių, bus jojimo be balno rungtis, karietų slalomas, veiks vežimaičių taksi. Renginį globoja Kazimieros Prunskienės vadovaujama Žemės ūkio ministerija. Bus čigoniškos muzikos, laužas, karšto vyno ir ant žarijų keptų kepsnių bei tradicinės grikių košės su bulvinėmis bandomis. Lenktynės įvyks bet kokiu oru, taigi šiemet Sartai persikelia į Lazdijus!“ - kviečia šventės rengimo komisijos pirmininkas, Lazdijų rajono vicemeras B. Rūtelionis.

Rimas Daugėla

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų