REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos įmonių grupė „Dinaz Group“ tikisi susitarti su Rusijos naftos bendrove „Rosneftj“ dėl naftos tiekimo būsimajai naftos perdirbimo gamyklai, kurią numatyta pastatyti už 25 km nuo Lietuvos sienos.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijos Daugpilio rajone planuojamos statyti pirmosios Latvijoje ir moderniausios Europoje naftos perdirbimo gamyklos projektas šiuo metu vertinamas 3,7 mlrd. JAV dol. Kartu su naftos gamykla ketinama statyti ir naftos produktų terminalą Rygoje: jo sąmata siektų apie 163 mln. dolerių.

REKLAMA

Londone vykusioje konferencijoje „IP Week“ dalyvavęs „Dinaz Group“ prezidentas Nikolajus Jermolajevas naujienų agentūrai „Bloomberg“ sakė, kad šiuo metu ieškomas projekto partneris iš Rusijos ar Kazachstano, kuris užtikrintų naftos tiekimą būsimajai gamyklai. „Mūsų gamykla taip pat galėtų gauti ir perdirbti naftą iš Europos šalių, jei Rusija nutrauktų tiekimus“, - tvirtino „Dinaz Group“ vadovas.

Pasak jo, „Dinaz Group“ šiuo metu dėl partnerystės derasi su Kazachstano bendrove „KazMunaiGaz“. Komercinis pasiūlymas dėl bendros įmonės steigimo ruošiamas ir bendrovei „TNK-BP“. Tai – antrinė Rusijos naftos kompanijos „Rosneftj“ ir D. Britanijos BP įmonė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot „Bloomberg“, „Dinaz Group“ planuoja šalia Daugpilio pastatyti 150 tūkstančių barelių per parą našumo naftos perdirbimo gamyklą. Netoliese yra naftotiekis, kuriuo nafta iš Rusijos šiuo metu tiekiama į Baltarusiją. Rygos uoste numatyto statyti naftos terminalo pajėgumas siektų 10 mln. barelių per metus.

„Balsas.lt“ jau rašė apie Lietuvos pašonėje planuojamą statyti "Mažeikių naftos" konkurentą. Apie savo planus statyti tokią gamyklą „Dinaz Group“ priklausanti Latvijos įmonė „Baltic Oil Terminal“ paskelbė dar 2002 m. Projektą buvo numatyta pradėti 2005 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų