• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai, kad pastaruoju metu nekilnojamojo turto, tarp jų - ir valstybinių žemės sklypų, rinka išgyvena sąstingį, pajuto ir Klaipėda, rašo dienraštis „Vakarų ekspresas“.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar pirmajame šiais metais Klaipėdos savivaldybėje vykusiame valstybinės žemės sklypo prestižine vieta laikomoje Melnragėje pardavimo aukcione sulaukta tik vieno pretendento.

REKLAMA

Sklypas Žiobrių g. 1 įvardytas kaip komercinės paskirties teritorija, skirta prekybos, paslaugų ir pramogų objektams statyti. Aukciono sąlygose nurodyta, kad čia gali būti statomas ne aukštesnis nei dviejų aukštų pastatas. Nustatyta pradinė 0,0726 ha sklypo kaina buvo 413 tūkst. 398,71 lito.

Atplėšus voką su vienintelio aukciono dalyvio pasiūlymu sklypo pradinė kaina įvardyta 418 tūkst. litų. Kadangi konkurentų nebuvo, už tiek jis bus ir parduotas.

REKLAMA
REKLAMA

Pusė šios sumos pateks į Savivaldybės iždą, o likusioji dalis papildys valstybės biudžetą.

Kadangi aukcione dalyvavo tik vienas pretendentas, sutartis su juo dėl sklypo pirkimo bus sudaryta tik tuo atveju, jei jai pritars Savivaldybės administracijos direktorius ir Klaipėdos apskrities viršininkas, rašo dienraštis „Vakarų ekspresas“.

Žemės sklypas Žiobrių g. 1 aukcionui buvo teikiamas jau antrą kartą. Pernai gegužę atkaklioje kovoje nurungusi kaimynystėje - Žiobrių g. 2 ir Otų g. 1 sklypus įsigijusius klaipėdiečius nugalėtoja buvo paskelbta vilniečių bendrovė "Centrum Invest". Už kiek didesnį nei 7 arų sklypą vilniečiai tąsyk pasiūlė rekordinę sumą - 970 tūkst. litų. Aukciono, kuriame varžėsi penki pretendentai, metu vieno aro kaina šoktelėjo net iki 133,6 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos ir teritorijų plėtros skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, tokiu būdu šis sklypas tapo vienu brangiausių ne tik Melnragėje, bet ir visame mieste.

Deja, aukcionas nebuvo sėkmingas, nes jo nugalėtojas - bendrovė "Centrum Invest" pasirašyti galutinės sutarties neatvyko.

Lygiai toks pat likimas ištiko ir greta esantį sklypą Nėgių g. 2. Už šį 8,8 aro sklypą "Centrum Invest" buvo pasišovusi sumokėti pusantro milijono, arba 169 tūkst. litų už arą.

Abiem atvejais bendrovė prarado aukciono įnašą, sudarantį apie 5-10 proc. pradinės sklypo vertės. Šie pinigai papildė miesto biudžetą.

Sklypo Nėgių g. 2 pakartotinis aukcionas suplanuotas penktadienį, vasario 22-ąją, rašo „Vakarų ekspresas“.

Vilija Šilinienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų