REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrąjį režisūrinį debiutą šiais metais pristatanti Menų spaustuvė šį kartą kviečia į jaunosios režisierės Olgos Generalovos spektaklio „Arbūzų cukruje“ premjerą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal amerikiečio Richardo Brautigano to paties pavadinimo romaną sukurtas spektaklis, kurio premjera įvyks vasario 20 ir 21 dienomis, pasakoja apie atsiskyrėlišką utopinę hipių bendruomenę, kurioje absoliučiai viskas daroma iš arbūzų, pranešė Meno spaustuvė.

REKLAMA

„Vietomis farsu virstanti tragiška istorija kviečia į dykumoje įsikūrusią išgalvotą gyvenvietę idMYRĮ. Joje - grupelė laisvamanių žmonių gyvena keistą, haliucinacijų kupiną gyvenimą, nuobodžiauja ir linksminasi, myli ir miršta. Kūrybinė komanda, kurią sudaro vien studentai, mėgina atskleisti „gėlių vaikų“ filosofiją savo kartos akimis, pasitelkdami šiuolaikinę muziką ir technologijas, šiuolaikinį televizijos smegenų plovimą ir mūsų dienų herojų atvaizdus“, - teigiama spektaklio aprašyme.

REKLAMA
REKLAMA

Scenoje kaip režisierė debiutuojanti O.Generalova nevengia naujų ir netikėtų raiškos priemonių, greta gyvų aktorių į spektaklį įsilieja video personažai, animacija, kompiuterinių žaidimų vaizdai.

Spektaklyje taip pat vaidina Renius Juodzevičius, Milda Štakėnaitė, Inga Mikutavičiūtė, Tadas Gryn, Artūras Areima, Jonas Verseckas, scenografiją sukūrė kūrė Simona Biekšaitė.

O.Generalova režisūrą studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Didžiojoje Britanijoje, dalyvavo kūrybinėse laboratorijose ir stažavosi Italijoje, Austrijoje, Vokietijoje. Scenoje debiutavusi kaip aktorė, ji vaidino Menų spaustuvės, Kauno dramos teatro, Vilniaus mažojo teatro spektakliuose, kuria vaidmenis kine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų