REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 13 d. vakare buvo pristatyta pradedančiųjų drabužių modeliuotojų kūryba, kuria siekta atgaivinti gerokai sustabarėjusį lietuviškos mados pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA

Iš septynių dalyvavusių dizainerių konkurso būdu buvo atrinktos dvi kolekcijos, kurioms renginio rėmėjas „Sobieski uogos“ suteikė paramą, leisiančią sukurti drabužius artėjančiai „Mados infekcijai“.

REKLAMA

O iš esmės renginys buvo skirtas būsimų mados kūrėjų ateičiai nuspėti. Ji džiugina. Jauniausioji lietuviška mada žaisminga, konceptuali, eksperimentiška ir jau tikrai ne nuobodi ar snobiška. Ant galvų maunami burbulai, juosiamos iš odos iškirptos milžiniškos prijuostės, rūbai lankstomi ir sluoksniuojami, netaisyklingai kerpami ir t. t.
Pakiliu ir šviesiu tonu šou pradėjo Agnės Biskytės modeliai apie tobulą formą, kuri tokia ir buvo – optiniai raštai, suderintos proporcijos, rutulinių motyvų žaidimas ir panašūs dalykai. Gana santūru, palyginus su jai šiek tiek artimu, bet žymiai radikalesniu Aušros Norkutės rinkiniu, jungusiu madą, šokį ir muziką. Buvo neįmanoma atitraukti akių nuo apsmukusių pėdkelnių.
Sužavėjo ir Jurgos Sutkutės darbai: surištos odos skiaučių prijuostės, glaustinės, guminiai batai, raiščiai ir diržai, tiurkio spalvos pirštinės.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo ir klasikinių, kiek pamodifikuotų modelių. Linos Gudanavičiūtės rūbų kilmė – XIX a. moteriškas jojimo kostiumas, kuriame sijonas kerpamas asimetriškai. Kreivi siluetai, mielas senamadiškumo dvelksmas ir kažkas lengvai akademiško.

Dianos Paukštytės drabužiai tarsi taip pat klasikinės prigimties, tačiau toli nuo klasikos nutolę, primenantys ją tik juoda ir balta spalvomis. Jie lankstyti, sudėtingai konstruoti, sudaryti iš daugybės klostytų, rauktų detalių. Neveltui pavadinti „Origami“. Apskritai ansambliški, jei turėsime omenyje ir originalios konstrukcijos juodo audinio avalynę, sušiauštus plaukus bei ateivių/gotų makiažą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai Olgos Prytkovos ir Inos Polotniak juodos suknelės pavadintos „180° kampu“ matyt todėl, kad jose buvo vietomis sukeistų priekio ir nugaros detalių. Tačiau viskas stipriai nešė naftalinu. Pastelinis, šilku tviskėjęs dueto „Vergi“ pasirodymas taip pat.

Bet tai nesugadino nuotaikos. Liūdnai nustebino komisijos išvados: nugalėjo būtent juodosios Olgos Prytkovos ir Inos Polotniak suknelės. Na, ir Dianos Paukštytės ansamblis. Tai reiškia, kad renginį skelbiant naujų pajėgų „Injekcija“, komisija pasirinko saugų, siuvėjišką sprendimą ir pasisakė ne už naujus kūrybingus atradimus ir mados žanro praplėtimą, o daugiau už pasikartojimus ir vartojimą.

Komisiją sudarė „Mados infekcijos“ idėjos autorė, drabužių dizainerė Sandra Straukaitė, dizainerė Gabrielė Januškevičiūtė, stilistė Karina Leontjeva, fotomenininkas Paulius Gasiūnas ir scenografė Renata Valčik. Renginį vedė „Mados infekcijos“ prodiuserė Renata Mikailionytė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų