REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nerimstant protestams, kad Prezidentas taip ir nepasipriešino „Leo LT“ kūrimui, Vyriausybė ir „Maximos“ savininkai nedelsia ir skubina nacionalinio investuotojo steigimą. Abi pusės dar imsis derybų, bet jos gali būti tuščios, mat verslininkų atstovai sutinka su išsakytais Prezidento pageidavimais sandėrio sutartims patobulinti, praneša LTV naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus Vyriausybė ir „Maximos“ savininkai vėl sės derėtis. To prireikė dėl naujo įstatymo. Jį pasirašęs Prezidentas Valdas Adamkus pareikalavo, kad „Maximos“ ir Vyriausybės sutartyse būtų geriau ginami Lietuvos interesai.

REKLAMA

Vienas esminių pageidavimų – kol įsisiūbuos atominės statybos, „Leo LT“ mokamų dividendų dalį nuo pelno reiktų sumažinti nuo 40–60 iki 20–40 proc.

„Mes prezidento siūlymą ir siūlysime, ir ginsime, kad jis toks būtų įrašytas pradiniuose plėtros etapuose, kai dar būtinas finansinių išteklių poreikis šiems dideliems projektams, kad būtų numatyti mažesni procentai, mažesnis dividendų intervalas akcininkams“, – teigia ūkio ministras Vytas Navickas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šįkart iš derybų gali likti tik jų imitacija, nes „Maximos“ savininkai sako iš esmės sutinkantys su Prezidentu dėl dividendų sumažinimo.  

„Pritariam Prezidentui. Tik reikia pasverti kitą pusę, nes didelę dalį šitų dividendų iš šitos bendrovės gauna valstybė į savo biudžetą, kuri toliau gali juos valstybės tikslams panaudoti: mokytojų algoms didinti ar kam kitam“, – sako Žilvinas Marcinkevičius, „VP grupės“ viceprezidentas.

Jau šią ar kitą savaitę bus įsteigtas ir „Leo LT“ priežiūros komitetas, kuriam vadovaus Premjeras Gediminas Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis kol kas kandidatų į „Leo LT“ vadovo postą nemini. Tuo metu „Maximos“ savininkai jau turi nusižiūrėję keletą galimų vadovų, tačiau sako su jais šio klausimo dar neaptarinėję.

„Yra labai stiprus vadovas, kuris vadovauja bendrovei „Teo“, arba bankų vadovai ir Nerijus Eidukevičius“, – vardija verslininkas.

Jis su kolegomis iš „VP dešimtuko“ su Vyriausybe tikisi, kad „Leo LT“ bendrovė bus įsteigta per mėnesį.
Giedrius Simonavičius, Joana Lapėnienė 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų