• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministerija antradienį paskelbė kasmetinio Knygos meno konkurso „Vilnius 2007“ premijų laureatus.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinėmis premijomis apdovanoti penki dailininkai, dar šeši bus pagerbti diplomais.

Kaip pranešė Kultūros ministerija, pagrindinė 5,2 tūkst. litų Metų premija paskirta Eugenijui Varkulevičiui už Jono Meko knygų „Žodžiai ir raidės“ bei „Mano naktys“ apipavidalinimą.

REKLAMA

Keturios 2,6 tūkst. litų premijos bus įteiktos dailininkei Elonai Marijai Ložytei už knygos „15-16 amžių knygos Kauno bibliotekose. Katalogas“ apipavidalinimą, Mikalojui Vilučiui už Antano A.Jonyno knygos „Paskutinės dienos Itakėje“ iliustracijas, Eugenijui Karpavičiui už knygos „Feliksas Jakubauskas“ apipavidalinimą bei Kerry Shawn Keys ir Ann James Costello už savo knygai „Žmonių šalis“ sukurtas iliustracijas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar šeši knygų dailininkai – Jonas Arčikauskas, Milda Kairaitienė, Arūnas Gelūnas, Albertas Broga, Eugenijus Karpavičius ir Rimvydas Kepežinskas - bus apdovanoti diplomais.

Lietuvos dailininkų sąjungos premija šiemet paskirta dailininkui Eugenijui Karpavičiui už knygos „Rimantas Daugintis“ apipavidalinimą.

Vilniaus dailės akademijos premija atiteko dailininkui Danui Bereznickui už Česlovo Navakausko knygos „Vitaminų maištas“ iliustracijas.

Apdovanojimai laureatams bus įteikti vasario 21 dieną, Vilniaus knygų mugės metu.

Knygos meno konkursą „Vilnius 2007“ organizavo Kultūros ministerija, Dailininkų sąjunga bei Vilniaus Dailės akademija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų